Cum ne ingrijim ceasurile pentru a ne bucura de ele cat mai mult?

Fiecare articol in parte din garderoba noastra are nevoie de atentie si ingrijire, pentru a ne bucura cat mai mult de el. Asa cum ne curatam incaltamintea sau hainele, la fel  si ceasurile au nevoie de toata atentia noastra, pentru a nu capata un aspect neingrijit si murdar.

Este foarte posibil sa fi investit sume de bani considerabile in colectia ta de ceasuri barbati, asadar n-ar fi pacat sa lasi aceste accesorii atat de importante pentru orice barbat sa se deterioreze in scurt timp de la achizitionare? Daca ai fost atent in momentul alegerii fiecarui articol din colectia ta de ceasuri barbati, atunci de ce sa nu mergi pe aceeasi idee pana la capat?


Cum ne ingrijim ceasurile pentru a ne bucura de ele cat mai mult?

Noi sustinem ideea ca orice barbat ar trebui sa isi ingrijeasca cu atentie toate accesoriile, fie ele bratari, ceasuri barbati elegante, casual sau sport etc. De aceea, ne-am gandit sa subliniem in acest articol cateva aspecte importante legate de ingrijirea ceasurilor de mana.

Contactul cu sursele de caldura si apa. Este recomandat sa evitam expunerea ceasului la orice sursa de caldura sau la razele puternice ale soarelui. Daca dorim sa purtam ceasul in apa, trebuie mai intai sa ne informam si ulterior sa respectam conditiile in care acesta a fost testat pentru rezistenta la apa.

Atentie la magnetism. Magnetismul poate deregla mecanismul ceasului, facandu-l sa o ia inainte, sa ramana in urma sau chiar sa se opreasca.

Curatarea ceasului. Un ceas pe care il porti permanent trebuie curatat o data la 2-3 luni. In cazul in care cureaua ceasului este din piele, ea poate fi tamponata cu otet pe interior, acolo unde ia contact cu pielea, pentru a indeparta orice urma de miros neplacut, ulterior putand fi curatata cu ajutorul unei carpe uscate. Pentru ceasurile care au o curea metalica, o periuta de dinti si putina pasta de dinti si sapun vor rezolva problema imediat.

Contactul cu apa sarata. In situatia in care cureaua de piele a ceasului a intrat in contact cu apa sarata, ceasul trebuie clatit sub un jet de apa.

Acestea sunt sfaturile cu metodele esentiale de protejare, ingrijire si curatare ale ceasurilor pe care orice posesor de ceasuri ar trebui sa le cunoasca. Tu cum iti ingrijesti colectia de ceasuri?


1 apreciere


  • Marius

    Am purtat foarte mult timp un ceas cu o curea metalica pe care il curatam cu pasta de dinti… Eram curios daca se pot estompa zgarieturile cu pasta de dinti, credeti ca ar functiona?


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.