Cum sa alegi pantofi dama cu toc in functie de inaltimea ta

Cum sa alegi pantofi dama cu toc in functie de inaltimea ta

Sa alegi tocurile pentru incaltamintea ta poate fi o decizie grea daca nu cunosti aspectele importante pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care iti doresti sa porti o anumita pereche de pantofi dama cu toc. Inainte de toate, este esential sa clarificam un lucru: nu purta pantofi dama eleganti cu toc doar pentru simplul fapt ca iti plac. In primul rand, trebuie sa fii confortabila si sa porti pantofi dama in ton cu ocazia, dar mai ales in functie de caracteristicile tale fizice. Tine cont de urmatoarele sfaturi si recomandari care iti vor fi de folos atunci cand trebuie sa apelezi la incaltaminte cu toc si data viitoare vei sti exact ce se potriveste cu silueta ta.

Alegerea tocului de la pantofi trebuie facuta tinand cont de 2 aspecte principale: silueta ta, precum si ocazia la care urmeaza sa te prezinti.

Daca esti o femeie miniona, alege tocurile mici si medii, de maxim 10 cm. Fiind o femeie scunda, cu siguranta ca te gandesti sa porti tocuri foarte mari pentru a crea iluzia unor picioare alungite si zvelte, dar in realitate, vei obtine acel efect numit ricoseu: tocurile mari vor scoate si mai mult in evidenta faptul ca esti mica de statura.

In schimb, daca esti o femeie cu inaltime medie, atunci inseamna ca faci parte din categoria femeilor norocoase atunci cand vine vorba de alegerea tocurilor de la pantofi. Daca inaltimea ta se incadreaza intre 170 cm si 180 cm, ei bine, trebuie sa stii faptul ca specialistii sunt de parere ca poti purta orice tip de toc, indiferent ca este toc mic, toc mediu sau toc inalt.

Si nu in ultimul rand, daca esti o femeie inalta, cu inaltimea peste 180 cm, poti purta tocuri medii, cuprinse intre 5 cm si 8 cm sau tocuri mici, la tinutele lejere si casual. Daca totusi iti doresti musai sa porti tocuri inalte, atunci trebuie sa stii ca acestea nu trebuie sa depaseasca 12 cm pentru a obtine un look armonios.

Cand vine vorba de grosimea tocului de la pantofi, tine cont de faptul ca tocul gros il poti purta atat la tinutele de zi, cat si la tinutele de seara. Un toc gros iti va asigura sustinerea si stabilitatea de care ai nevoie, fiind recomandat doamnelor si domnisoarelor mai corpolente.

De cealalta parte, tocul subtire este un toc elegant, fiind potrivit la tinutele de seara sau pentru ocaziile speciale. Un toc subtire nu va oferi aceeasi stabilitate si sustinere precum ofera un toc gros, de aceea va trebui sa il alegi cu grija. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand vrei sa optezi pentru tocul subtire este durata de timp in care vei sta incaltata. Cu alte cuvinte, daca urmeaza sa stai ore in sir pe tocuri, atunci cu siguranta ca nu vei alege cel mai subtire toc, intrucat acesta nu este cel mai confortabil.

Asadar, luand in calcul aceste sfaturi si recomandari, in mod clar it va fi mai usor sa sa alegi pantofii cu toc potriviti siluetei tale. Vei economisi mult timp si bani tinand cont ce aceste repere.


4 aprecieri


  • simona

    wow, nu stiam ca daca ai inaltimea medie poti purta orice tip de toc! eu am 1,75 ceea ce inseamna ca ma consider o norocasa =) multumim pentru tips, adona!


  • Adriana

    Eu trebuie sa am grija sa nu iau pantofi cu toc peste 8cm ca sa nu fiu mai inalta decat iubitul meu :))


  • mihaela

    eu chiar stauu ore intregi pe tocuri din motive profesionale si nu am niciun fel de problema.. cred ca asta tine de fiecare femeie in parte


  • Ioana

    Tin minte prima mea pereche de pantofi cu toc, evident inalti si cu toc subtire. Abia umblam! dar cum s-o ascult eu pe mama? Mi-a parut rau dupa banchet nu i-am mai putut purta :)))


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.