Incaltaminte barbati – 7 reguli de baza in ingrijire si purtare

Incaltaminte barbati – 7 reguli de baza in ingrijire si purtare

Ai cateva perechi de incaltari care iti sunt dragi si iti doresti sa nu se deterioreze niciodata? Ai pus ochii pe o pereche noua de incaltaminte barbati si vrei sa o cumperi, dar totusi iti este teama ca nu o vei pastra eficient? Tine cont de cateva reguli de ingrijire si purtare in materie de incaltaminte barbati si vei scapa de orice grija. In plus, aceste reguli sunt general valabile indiferent de tipurile de incaltaminte barbati din garderoba ta actuala sau viitoare, dupa cum urmeaza.

Regula 1: nu purta incaltamintea noua mai mult de 3 ore in mod consecutiv. Doar in momentul in care picioarele tale s-au obisnuit cu incaltamintea o poti purta intreaga zi.

Regula 2: nu purta o pereche de incaltaminte 2 zile la rand pentru ca aceasta are nevoie de 24 de ore de „odihna”. Solutia in acest caz este sa optezi pentru o incaltaminte cat mai diversa, astfel incat sa o porti in mod alternativ.

Regula 3: foloseste un incaltator. Indiferent de model, incaltamintea se poate deforma in timp daca iti vei forta mereu piciorele in ea. Pentru ca are o forma rotunjita, incaltatorul faciliteaza incaltatul, pastrand in acelasi timp si forma intacta a incaltamintei.

Regula 4: in cazul in care ai umblat cu incaltamintea prin ploaie sau zapada, atunci va trebui sa o lasi la uscat o zi. Mai mult decat atat, este foarte important sa indepartezi incaltamintea de orice sursa de caldura pentru ca risti sa sufere modificari in privinta aspectului sau formei.

Regula 5: ai grija de incaltamintea ta. Sterge-ti incaltamintea de praf si foloseste produse cat mai naturale de ingrijire in mod regulat pentru a pastra aspectul optim cat mai mult timp. Evita sa ingramadezi in dulap incaltamintea. Inveleste-o intr-un material textil si depoziteaz-o usor in cutia originala daca vrei sa nu sufere deformari.

Regula 6: nu imprumuta altora niciodata incaltamintea. Pe langa faptul ca daca imparti cu o alta persoana aceeasi pereche de incaltaminte aceasta din urma se va deforma rapid, riscul de a intra in contact cu o ciuperca cauzata de schimbul de microbi sau bacterii transmise creste.

Regula 7: poarta incaltamintea in functie de sezon. Adevarata frumusete a incaltamintei va iesi in evidenta cu conditia sa fie purtata si asortata in mod corespunzator. Alege intotdeauna incaltamintea in functie de imprejurare daca vrei sa faci o impresie buna despre tine. De pilda, daca in sezonul rece vei opta pentru ghete sau cizme care sa iti protejeze picioarele de frig si sa iti asigure un look impunator, in sezonul cald vei adopta un stil mai fresh, mai trendy, mai stylish cu ajutorul pantofilor eleganti si pantofilor sport, pe care ii vei adapta in functie de ocazie.

Asadar, tinand cont de aceste 7 reguli simple dar esentiale, in mod automat iti vei prelungi durata de viata a incaltamintei si te vei bucura de purtarea ei in orice moment.


6 aprecieri


  • Raluca

    De acord cu marian, nu impartasiti incaltamintea cu alte persoane


  • Iulian

    Voi pe ce articol vestimentar puneti cel mai mare pret? pentru mine cu siguranta e incaltamintea


  • iulia

    foarte bune regulile si cred ca se aplica si la femei… este important sa ai grija de incaltamintea ta indiferent de sex


  • marian

    cred ca cea mai importanta regula e sa nu imparti incaltamintea cu cineva… eu nu as face asta niciodata


  • Stefan P.

    Am grija de incaltaminte ca de copilasii mei, pe strada evit baltile ca sa nu-mi ud pantofii, nu ca sa nu ma ud eu :)))


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.