Incaltaminte dama din piele – 5 sfaturi pentru o purtare de durata

Incaltaminte dama din piele – 5 sfaturi pentru o purtare de durata

Cand vine vorba de incaltaminte dama din piele, aceasta necesita o ingrijire aparte daca vrei sa te bucuri de aspectul sau cat mai mult timp, fara sa crezi ca ai facut o alegere neinspirata. De regula, ca orice alta femeie, probabil ca si tu optezi pentru incaltaminte dama din piele din motive intemeiate: este rezistenta, confortabila si are un aspect placut, ceea ce iti confera o senzatie unica la purtare si te face sa te simti mai increzatoare. Din aceste motive, incaltamintea confectionata din piele este considerata a fi mai speciala decat incaltamintea fabricata din piele ecologica sau diverse alte materiale. Chiar si asa, daca alegi incaltaminte dama din piele trebuie sa stii ca neglijenta va scadea mult din durata ei de viata, indiferent ca materialul din care este confectionata este unul calitativ.

Daca iti doresti sa pastrezi incaltamintea din piele in conditii optime cat mai multe sezoane la rand, atunci incepe sa ii acorzi atentie in mod periodic, tinand cont de urmatoarele 5 sfaturi.

Sfatul 1: curata incaltamintea din piele cat mai des. Scapa de praful si murdaria depuse pe incaltaminte folosind o perie moale sau chiar o carpa. Poti folosi, de asemenea, si un spray incolor de intretinere a incaltamintei din piele ca sa iti usurezi munca. Ideal ar fi sa cureti incaltamintea dupa fiecare purtare sau macar de 3 ori pe saptamana.

Sfatul 2: ingrijeste si interiorul incaltamintei. Este adevarat ca exteriorul incaltamintei este cel vizibil, dar cu siguranta nu iti doresti sa iei contact cu diverse ciuperci cauzate de bacterii, murdarie sau transpiratie. Cel mai simplu este sa folosesti o solutie odorizanta cu efect antimicrobian pe care sa o pulverizezi in interiorul incaltamintei pentru a scapa de orice grija.

Sfatul 3: scapa de urmele de sare depuse pe suprafata incaltamintei. In cazul in care ai in garderoba o pereche de incaltaminte din piele pe care ai purtat-o si in sezonul rece si vrei sa o integrezi din nou tinutelor din acest sezon trebuie sa fii atenta la posibilele urme inestetice de sare de pe suprafata ei, de la contactul cu strazile deszapezite. Scapa usor de aceste urme folosind o solutie de sters formata din apa si otet in cantitati egale si o carpa moale.

Sfatul 4: ai grija la pielea intoarsa. Atunci cand ai de a face cu o pereche de incaltaminte din piele intoarsa, alege o perie cat mai moale astfel incat sa nu strice materialul. Poti folosi, de asemenea, si o carpa moale usor umezita, insa evita in acest caz pe cat posibil produsele uleioase sau cremoase.

Sfatul 5: depoziteaza incaltamintea in mod corect. In momentul in care se schimba sezonul si chiar nu mai poti purta incaltamintea din piele, nu uita ca depozitarea acesteia va influenta aspectul ei in viitor. Cel mai indicat este sa depozitezi incaltamintea din piele in cutii, departe de umezeala sau lumina solara astfel incat sa nu se deterioreze sau deformeze atunci cand vei reveni la purtarea acesteia.

Prin urmare, luand in calcul aceste 5 sfaturi simple dar esentiale, vei prelungi de acum incolo durata de viata a incaltamintei din piele si te vei bucura de purtarea ei in orice moment.


3 aprecieri


  • Dana

    Cum pot scoate petele de vopsea de pe incaltaminte, am calcat pe o trecere de pietoni prospat vopsita


  • Cristina

    eu folosesc CIF pentru incaltamintea cu talpa alba, are efect imediat.


  • Alina

    Eu imi curat incaltamintea cu servetele umede. suna superficial dar se curata foarte bine. Incercati si voi :)


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.