Pantofi mereu lustruiti cu ajutorul unei singure coji de banana

Pantofi mereu lustruiti cu ajutorul unei singure coji de banana

Intr-o lume in care prima impresie conteaza, hainele si incaltamintea reprezinta cartile tale de vizita in orice imprejurare. Pentru a te asigura ca vestimentatia ta se afla intr-o stare buna o perioada cat mai indelungata de timp, este nevoie sa acorzi atentie ingrijirii acesteia. Cand vine vorba de pantofi, cu siguranta ai observat ca purtarea lor este destul de pretentioasa, iar pastrarea acestora in conditii bune mult timp de la achizitie iti poate da uneori batai de cap. Vestea buna este ca acum poti avea pantofi barbati pastrati mereu ca noi, fara a investi in fel de fel de produse de ingrijire, care mai de care mai sintetice si daunatoare. Suna incitant, nu? Nu, nu ai citit gresit! Cu ajutorul unui singur produs banal poti face minuni si te poti bucura de perechea ta preferata de pantofi din piele la fel ca la inceput. Este vorba despre banana, fructul pe care il consumi in mod regulat si pe care il intalnesti in orice piata. Mai exact, coaja bananei este elementul de care ai nevoie in aceasta situatie.

Cu alte cuvinte, nu te ingrijora ca ti s-a terminat crema de pantofi. Ia o banana, savureaz-o, iar apoi coaja sa foloseste-o in lustruirea pantofilor. Si totusi, ce face atat de speciala coaja de banana? Raspunsul este continutul sau. Bananele sunt bogate in potasiu, ingredientul cheie regasit in compozitia cremelor din comert de lustruire. Curatarea pantofilor cu ajutorul unei coji de banane este simpla si placuta, rezultatul fiind unul de efect si totodata lasand in urma un miros delicios.

Desfa o banana, scoate fructul si mananca-l daca doresti, dar asigura-te ca pastrezi coaja. Folosind partea interiora a cojii bananei, sterge gentil suprafata pantofilor la fel cum ai proceda in cazul folosirii unei creme. S-ar putea sa te simti ciudat ca faci acest lucru, dar nu iti face griji caci rezultatul va fi unul pe masura. Dupa ce ai sters pielea pantofilor, utilizeaza o carpa moale pentru indepartarea urmelor de banana. Felicitari, acum ai pantofii curati si stralucitori pe care ti i-ai dorit.

Coaja de banana inlocuieste, asadar, cu succes crema de pantofi pe care o folosesti la intretinerea incaltamintei din piele naturala si sintetica. Grasimile si vitaminele care se regasesc in coaja de banana redau stralucirea materialului si elasticitatea acestuia. Dupa ce ai scapat de praful si de urmele de noroi de pe pantofi, in loc sa apelezi la traditionala crema de ghete, freaca exteriorul pantofilor cu o coaja de banana. Apoi, ia o carpa uscata si sterge pantofii pentru o curatare completa. La urma urmei, de ce sa cheltui banii inutil pe produse cosmetice si de ingrijire, cand ai solutia chiar la tine acasa, mai exact in propria ta bucatarie? Nu iti ramane decat sa fii creativ si sa ai deschidere de a incerca alternative noi pe care sa le introduci in rutina ta zilnica drept trucuri practice pentru o garderoba de invidiat. Tu ai folosi aceasta metoda?


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.