Dintre toate nenorocirile de pe lume, o cumpana grea in viata unui barbat este acel moment in care trebuie sa se decida cum sa isi asorteze pantofii cu cureaua. Noi am identificat, in functe de atentia pe care o acorda acestui capitor, 5 categorii de fashionisti. Sau nonfashionisti.

⦁ O singura culoare. Cei mai multi barbati vor „sa mearga la sigur”, asa ca aleg, cand isi cumpara curele barbati ca acestea sa aiba nu doar aceeasi culoare, dar chiar si aceeasi nuanta cu pantofii. Nu e gresit deloc, dar risca sa fie acuzati de creativitate zero de femeile mai pretentioase.
⦁ Intotdeauna din piele. Mostenita de la tata sau bunicul, pentru unii domni exista o singura varianta: curele barbati piele naturala. Nu conteaza materialul incaltarilor, culoarea sau forma lor, centura din jurul taliei trebuie sa fie impozanta, din material natural. De apreciat traditionalismul si legatura de familie, dar suntem, totusi, in anul 2017...
⦁ Cureaua sport. Unii barbati pot sa aiba pantofi din piele si tot nu vor renunta la cureaua lor de brand, din material textil si cu catarama impozanta, dreptunghiulara, din metal. Daca o vor lasa la vedere, nu exista vreun dibiu ca vor fi taxati de fashioniste.
⦁ O curea pentru fiecare stil. Cand spun „curele barbati”, vot dezvolta subiectul o dupa-amiaza intreaga. Vorbim despre metrosexuali, barbatii care respira moda prin fiecare por. Pentru ei nu exista varianta in care se vor afla in fata dulapului intr-o dimineata si vor pune la intamplare o curea pantalorilor sau, mai rau, singura pe care ar avea-o. Acest lucru e imposibil pentru barbatul modern.
⦁ Bretele. Cei care nu s-au hotarat in privinta alegerii unei curele barbati, au decis sa poarte bretele. Mai greu de asortat la stilurile vestimentare standard, bretelele sunt si ele disponibile intr-o gama larga de culori si materiale. Purtate clasic, pe umeri, sau lasate pe picioare, pentru stilurile mai neglijente, reprezinta o alegere pentru o aprte mai mica de public de fashion masculin.