Cadouri barbati: cele mai bune idei de cadouri

Atunci cand vine vorba despre persoanele de sex masculin din viata noastra, ideile pentru cadouri pot veni sau se pot bloca inca din primele momente. Stim, nu este asa confortabil sa oferi daruri barbatilor, mai ales atunci cand nici nu prea ii cunosti in detaliu – precum sunt colegii de la birou sau sefii – insa asta nu inseamna ca nu poti incerca sa gasesti cateva idei de cadouri pentru barbati potrivite.

In randurile de mai jos vei descoperi care sunt cele mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand faci cadouri unui barbat, dar si cateva idei si sfaturi care sa te ghideze in alegerea celui mai potrivit dar in functie de eveniment, pasiuni sau personalitate.

Cuprins

  1. Trei criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand faci un cadou unui barbat
  2. Ce nu trebuie sa faci cadou niciodata unui barbat
  3. Ce tipuri de cadouri poti oferi unui barbat

3.1  Idei de cadouri de lux pentru barbati

3.2  Idei de cadouri utile pentru barbati

3.3  Idei de cadouri deosebite pentru barbati

  1. Idei cadouri barbati -  in functie de sarbatoare

4.1  Idei de cadouri pentru barbati pentru ziua de nastere

4.2  Idei de cadouri pentru barbati cu ocazia aniversarii 

1. Trei criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand faci un cadou unui barbat

Daca te-ai intrebat ce cadouri poti face unui barbat astfel incat sa se potriveasca cu stilul sau, dar si cu pasiunile si dorintele pe care le are, este important ca, inainte de a incepe sa te uiti dupa daruri, sa tii cont de trei criterii importante.

Relatia dintre voi doi

A oferi cadou unui barbat pe care nu prea il cunosti iti va fi o misiune destul de dificila. Insa, acest lucru se schimba radical cand vine vorba despre persoanele apropriate din viata ta, precum ar fi sotul, tatal sau chiar fratele tau.

Relatia pe care o ai cu barbatul caruia urmeaza sa ii faci un cadou este tare importanta, mai ales ca iti ofera posibilitatea de a avea o oarecare libertate atunci cand alegi cadoul, ori, in cazul opus, o retinere. De exemplu, cadourile pentru sefi nu pot fi aceleasi cu cadourile pentru fratele sau iubitul tau. Asta pentru ca exista o anumita relatie intre voi, uneori chiar si un istoric care influenteaza modul in care tu privesti persoana si pasiunile sale.

Pasiunile pe care le are

De multe ori pasiunile persoanei careia urmeaza sa ii cumperi un cadou vorbesc de la sine despre personalitatea si dorintele ei. Acestea iti vor oferi niste indicii potrivite despre ce i-ar placea sa primeasca sau ce l-ar putea surprinde.

Ai grija totusi sa nu devi foarte evidenta atunci cand pui intrebari sau te concentrezi sa iti notezi toate informatiile pe care persoana ti le oferta. Totul trebuie sa decurga cat mai natural, firesc, ca in momentul in care oferi cadoul, barbatul sa ramana surprins.

Tine cont de varsta persoanei

Intr-adevar, varsta este un criteriu important atunci cand faci un cadou. In functie de ani, nevoile sunt diferite. Daca, de exemplu, la 20 de ani ii placeau gecile de piele in nuanta rosu aprins, acum, la 40, poate sa prefere obiectele vestimentare in culori neutre.

Acorda atentie acestui criteriu si incearca sa il corelezi cu informatiile obtinute in urma primelor doua criterii. Asa iti va fi mai usor sa incepi cautarile pentru cadoul potrivit.

2. Ce nu trebuie sa faci cadou niciodata unui barbat

La fel ca pentru femei, exista anumite obiecte pe care nu este indicat sa le oferi unui barbat, indiferent cat de bine il cunosti. Este important sa tii cont de ele si sa incerci pe cat de mult sa le eviti. 

  • Lenjeria intima reprezinta unul dintre obiectele pe care nu trebuie sa i le oferi in dar unui barbat. Asa cum ii spune si numele, aceasta reprezinta un obiect intim, pe care doar barbatul si-l poate cumpara. Nu mai spunem de faptul ca nu stii ce materiale ii plac, ce modele sau chiar ce pattern-uri prefera. Si ar fi cam ciudat sa ii pui un set de intrebari specifice pentru a afla toate aceste detalii.
  • Nici gadget-urile nu sunt mai prejos. Intr-adevar, poate daca petreci foarte mult timp cu barbatul in cauza poti sa iti dai seama cam ce i-ar placea, insa sunt atat de multe criterii in functie de fiecare obiect in parte pe care sigur nu ai cum sa le cunosti. Asa ca incearca sa eviti micile neintelegeri sau incurcaturi cauzate de alegerea unui gadget nepotrivit.
  • Daca vrei sa renunti la cadourile clasice si sa ii oferi in dar o experienta, ai grija sa fie una pe care sigur ar alege-o daca nu ar fi cadou. Pentru a face acest lucru trebuie sa cunosti foarte bine persoana si pasiunile pe care le are. Doar imagineaza-ti ca tu sa primesti o experienta in care trebuie sa sari cu parasuta, cand de fapt tie iti este foarte frica de inaltimi.
  • Produsele de igiena, in special cele pentru ingrijirea tenului, nu sunt potrivite pentru a fi oferite in dar. Doar el stie ce foloseste in mod normal si ce produse agreeaza tenul sau. Daca nu ii cunosti tipul de ten sau posibilele afectiuni, din start trebuie sa scoti aceasta idee de pe lista de cadouri.

3. Ce tipuri de cadouri poti oferi unui barbat

Cadourile pentru barbati trebuie sa se potriveasca perfect cu stilul si pasiunile persoanei careia urmeaza sa ii oferi ceva in dar. Cadourile rafinate pentru barbati si cele utile sunt cele mai vizate, asa ca inspira-te din ideile mentionate mai jos.

3.1  Idei de cadouri de lux pentru barbati

Cadourile de lux sunt acele daruri pentru care nu trebuie sa platesti o multime de bani ca sa intre in aceasta categorie, ci trebuie sa denote eleganta si rafinament. Aici, mai mult ca oricand, poti tine cont de dorintele si pasiunile inedite pe care barbatul le are.

  • Un set de trabucuri speciale si aromate sigur vor impresiona pe orice barbat. Analizeaza magazinele de profil si cauta unele in serii limitate sau cu arome pe care in mod normal nu te-ai astepta sa le gasesti intr-un astfel de produs.
  • Intotdeauna bauturile alcoolice rafinate au reprezentat o idee buna de cadou pentru un barbat, indiferent de varsta acestuia. Un whisky vechi de ani buni sau o sticla de vin speciala vor reprezenta cel mai potrivit cadou pentru un barbat.

  • Daca persoana este o fire mai eleganta, care acorda atentie accesoriilor pe care le poarta, precum si modului in care alege sa se prezinte in societate, ii poti darui o servieta eleganta, realizata din piele. Servietele pentru barbati nu se vor demoda niciodata, ba din contra, vor capata o tot mai mare avengura datorita prestantei lor, a utilitatii, dar si a modului in care transforma aparitia unui barbat.

3.2  Idei de cadouri utile pentru barbati

Utilitatea cadourilor poate fi relativa pentru multi dintre noi, insa pentru un barbat care este activ, munceste mai mult, calatoreste sau ii place sa se imbrace, aceste trei idei de cadouri vor fi potrivite.

  • Daca stii ca barbatul pe care trebuie sa-l surprinzi cu un dar este o persoana activa, mereu pe drumuri si cu bateria la telefon mai mereu aproape de 0%, un model smart de rucsac pentru barbati reprezinta cel mai util cadou pe care l-ar putea primi cineva. Acesta are port extern si cablu USB inclus, asa ca tot ce trebuie sa mai faci este sa  acorzi atentie preferintelor pe care le are in materie de culori.
  • Daca stii ca persoana are o pasiune pentru anumite obiecte vestimentare sau accesorii, si ii place sa mearga prin magazine sau chiar sa faca cumparaturi online, stim ce il poate face fericit: un voucher intr-un magazin preferat. Asa vei merge la sigur ca este un cadou pe care il va folosi, iar magazinul nu este unul de care nu a mai auzit, ci din care isi cumpara frecvent lucruri.  
  • Intr-adevar, daruirea unei perechi de incaltaminte o poti face doar unei persoane foarte apropiate, astfel incat sa ii cunosti marimea, latimea talpii, precum si stilul abordat. Pe website-ul nostru gasesti atat pantofi pentru barbati, cat si ghete, o selectie de produse care multumeste si cel mai pretentios barbat.

 3.3  Idei de cadouri deosebite pentru barbati

Cadourile rafinate nu sunt foarte indepartate de cadourile de lux mentionate anterior, insa acestea au o anumita finite de care trebuie sa tii cont atunci cand le alegi.

  • Ciocolata cucereste inimile tuturor, asa ca o buna idee de cadou pentru barbati este sa oferi o ciocolata belgiana, fina, simpla sau cu o aroma unica ce va cuceri inima sarbatoritului.
  • Fularele sau esarfele realizate din materiale naturale, precum este lana sau casmirul, sunt definitia cadourilor rafinate pe care trebuie sa le faci unui barbat cel putin o data in viata. Aici este important sa acorzi atentie stilului si paletei de culori pe care persoana o agreeaza.
  • O mica decoratiune cu un obiect de colectie, precum sunt masinutele de epoca, ori orice alt lucru care se potriveste cu pasiunile lui, poate reprezenta un cadou inedit. Pe langa faptul ca efectul vizual va fi unul impresionant, acest tip de cadou va avea si o valoare emotionala mare.

4. Ce fel de cadouri poti oferi in functie de sarbatoare

Odata ce motivul sarbatoriri se schimba, si ideile pentru daruri se modifica. Acesta este un alt criteriu important de care trebuie sa tii cont atunci cand te apuci sa cauti un cadou potrivit. Cand este o aniversare a relatiei nu poti lua cadouri ca pentru o petrecere de pensionare, nu-i asa?

4.1  Idei de cadouri pentru barbati pentru ziua de nastere

Motivul pentru care i se ofera un cadou este la fel de important precum sunt personalitatea si pasiunile pe care barbatul le are. Drept urmare, este important sa stii in ce moment ii vei oferi cadoul. De exemplu, pentru zilele de nastere exista o serie de cadouri pentru barbati care nu se vor demoda niciodata.

  • Seturi cadou, format dintr-o curea si un portofel lucrate in piele naturala, va impresiona orice barbat indiferent de varsta pe care o are. Acestea sunt doua accesorii pe care barbatii le folosesc constant, asa ca niciodata nu vor fi prea multe.
  • Daca relatia dintre voi este una apropiata si ii cunosti atat de bine gusturile, astfel incat sa fii sigura ca faci cea mai buna alegere, poti opta pentru un parfum cu o aroma inedita. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie, realizeaza o mica calatorie in dulapul sau cu parfumuri sau incearca sa afli daca isi doreste sa incerce ceva nou.
  • O carte care are tematica profilului pe care il urmeaza in prezent, la locul de munca, este numai buna pentru a fi oferita in dar. Acesta este un cadou potrivit atat pentru cineva din familie, dar si pentru un coleg de la birou sau chiar pentru seful tau.

4.2  Idei de cadouri pentru barbati cu ocazia aniversarii

Aniversarile relatiilor sunt si ele ocazii bune de a oferi cadouri persoanei iubite din viata ta. Drept urmare, pentru a impresiona, te poti indrepta catre variantele personalizate.

  • Ai spune ca un portofel nu este tocmai un cadou potrivit pentru o aniversare, nu-i asa? Este usor cam romantic, insa ii poti cumpara unul dintre portofelele pentru barbati de la Adona, iar in el poti adauga o poza tip polaroid cu voi doi, dintr-un moment drag voua.
  • Un set de cani personalizate cu textul unui dialog de-al vostru, care se repeta mai mereu, ar reprezenta un cadou simpatic. Cu siguranta se va amuza si, in plus, o cana este tare practica pentru a savura cafeaua de dimineata.
  • Alege o fotografie dintr-o vacanta sau dintr-un moment placut pe care l-ati petrecut impreuna, apoi printeaz-o, inrameaz-o si asaz-o intr-un loc la vedere. Barbatul din viata ta cu siguranta va fi placut surprins de acest cadou.  

In concluzie, atunci cand incepi cautarile pentru cadouri este foarte importante sa acorzi atentie mai multor detalii. Indiferent ca este pentru sotul, iubitul, cel mai bun prieten sau chiar pentru seful tau, tine cont de personalitatea persoanei, pasiunile si nevoile pe care le are in momentul respectiv. Si chiar daca este un simplu cadou, incearca sa descoperi ce isi doreste cu adevarat, astfel incat sa te asiguri ca nu vei cumpara un obiect pe care deja il are sau pe care nu si-l doreste.

Odata stabilite aceste detalii, seteaza-ti un buget inca de la inceput, precum si categoria din care consideri ca s-ar bucura sa primeasca un cadou, abia apoi incepe cautarile in magazinele fizice sau chiar in cele online. Indreapta-te de fiecare data catre magazine de incredere si citeste review-urile cu atentie, astfel incat sa te asiguri ca nu vei lua tepe fix cand trebuie sa faci un cadou potrivit.

Sursa foto: Pexels.com; Unsplash.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.