Ce incaltaminte dama poti purta la rochiile de seara

Ce incaltaminte dama poti purta la rochiile de seara

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care orice doamna sau domnisoara pasionata de moda si-o adreseaza face referire la tipul de intaltaminte dama pentru rochiile de seara, iar daca te afli aici inseamna ca si tu faci parte dintre acestea. Rochiile elegante de seara iti pun cel mai bine in valoare trasaturile corpului, insa oricat de sofisticate ar fi acestea, nu si-ar dovedi in totalitate calitatile fara perechea perfecta de incaltaminte dama. Daca ai ales deja rochia pentru urmatorul eveniment, dar ai inca dubii in ceea ce priveste tipul de incaltaminte dama, atunci iata ce trebuie sa stii pentru a avea un look impecabil.

In primul rand, regula de la care trebuie sa pornesti este simpla: pentru rochiile lungi de seara alege sa porti intotdeauna incaltamintea cu toc, indiferent ca este vorba de o nunta sau o petrecere luxoasa. O pereche de pantofi sau sandale cu toc iti va scoate in evidenta detaliile fine ale rochiei, dar si silueta, accentuandu-ti feminitatea si eleganta, cu conditia ca tocul sa fie cel putin mediu.

Materialul din care este confectionata rochia iti va da si el indicii despre ceea ce sa porti in picioare. De pilda, rochiile vaporoase, din voal sau alte materiale usoare special concepute pentru sezonul cald, se asorteaza de minune cu sandalele elegante cu toc. Pe de alta parte, la rochiile de catifea si la rochiile de toamna cu maneci lungi se preteaza cel mai bine pantofii cu toc, in special cei de tip stiletto.

Este esential, totusi, sa te gandesti inca de la inceput cu ceea ce vrei sa atragi cel mai mult privirile. Sa fie oare rochia sau incaltamintea? Astfel ca, daca optezi pentru o rochie extravaganta, cu aplicatii, care atrage atentia prin culori si alte detalii, atunci solutia este ca incaltamintea sa fie cat mai simpla, si invers. Atentie insa, incaltamintea pentru ocaziile de seara nu trebuie sa includa aplicatii foarte impunatoare, precum tinte, fermoare sau alte detalii metalice, acestea din urma fiind specifice incaltamintei de tip casual.

In plus, pentru ca evenimentele speciale sunt destul de rare, nu uita sa investesti in materiale de cea mai buna calitate daca vrei sa te bucuri de un confort optim. La tinutele de seara se potriveste incaltamintea din satin, catifea, piele naturala si piele intoarsa. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa faci rabat de la calitate daca vrei sa arati bine, sa te simti comoda si sa stai si in picioare oricat de mult este nevoie.

Asadar, putem spune ca rochia de seara lunga reprezinta intr-adevar atributul feminitatii. Totusi, daca nu exista perechea de incaltaminte care sa completeze perfect valoarea stilistica a acesteia, intreaga tinuta va fi lipsita de armonie si va intra in zona banalului sau chiar ridicolului. Tinand cont de cateva aspecte fundamentale legate de asortarea rochiei si incaltamintei, acum poti avea si tu o aparitie de revista la evenimentele la care urmeaza sa participi si vei afisa un look corect si stylish.


3 aprecieri


  • Deea

    Mie mi se pare ca o pereche de sandale cu toc, indiferent toc gros sau subtire vor fi mereu o alegere reusita pentru rochiile elegante. La pantofii cu toc mi se pare mai dificil de asortat cu o rochie si nu atat de delicati.


  • Alina

    Intr-adevar chiar asa este, aveam si eu problema Adelinei, incaltamintea si rochia si accesoriile si toate trebuiau sa fie extravagante, dar nu e nevoie.. ba chiar dimpotriva


  • Adelina

    Woaaw bun sfat! Tocmai ce mi-am cumparat o rochie extravaganta care atrage atentia si ma temeam ca nu am incaltaminte la fel de frumoasa, dar nu e nevoie! Se completeaza foarte bine cu pantofii simpli pe care ii am. Multumesc, f bun articolul!


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.