Cu ce se asorteaza galbenul? Lucruri stiute si mai putin stiute de fashioniste

Culoarea galben este mai putin abordata in tinutele vestimentare ale doamnelor si domnisoarelor, care se declara intimidate atunci cand vine vorba sa o includa intr-un outfit. Totusi, cu putina atentie la sfaturile specialistilor, folosirea galbenului in tinute ar putea sa fie o alegere spectaculoasa, care sa completeze foarte bine culorile neutre si nu numai. Pana la urma, nu este nevoie decat sa descoperi ce nuanta de galben ti se potriveste pentru a arata fabulos si a scoate in evidenta o anumita parte a corpului (picioarele, bustul, talia, decolteul etc).

In articolul de mai jos vei afla cum sa folosesti galbenul in asa fel incat sa se asorteze perfect cu restul pieselor vestimentare sau cu accesoriile, iar tinuta ta sa fie una senzationala, care sa intoarca privirile celor din jur. 

Cuprins: 

  1. Cu ce culoare se asorteaza galbenul in outfiturile feminine?
  2. Cu ce se asorteaza galbenul mustar in tinute?

1. Cu ce culoare se asorteaza galbenul in outfiturile feminine?

Semnificatia culorii galbene este stiuta de toata lumea. Practic, este considerata culoarea luminii si vietii - aduce optimism si speranta, inveselind imediat totul. Ca orice alta culoare, galbenul are mai multe nuante, asa ca tot ceea ce trebuie sa faci pentru a arata fabulos, este sa descoperi nuanta ce ti se potriveste. Dintre ele trebuie mentionate urmatoarele: banana, galben cadmiu, auriu, lamaie, sofran, ocru galben si galben mustar.

Daca te intrebi cu ce alte culori se asorteaza galbenul, atunci ar trebui sa stii urmatoarele lucruri importante, inainte de a incerca sa faci orice combinatii vestimentare:

  • galbenul se asorteaza cu rosul, ele fiind culori primare, combinatia fiind una foarte placuta (uneori este riscant de obtinut efectul dorit, mai ales daca nu faci alegerile corecte);
  • o alta combinatie moderna este galben si fucsia (outfitul va fi tineresc, vibrant, proaspat);
  • galben si corai sunt doua nuante fabuloase impreuna;
  • un impact puternic ar putea avea galben si mov, mai ales ca ele se afla in opozitie pe roata culorilor;
  • o alta incercare reusita poate fi amestecarea galbenului cu verdele atat de proaspat si de frumos;
  • galben si albastru sunt culori primare, ce pot fi combinate foarte simplu, alegandu-se doar nuantele adecvate;
  • preferat de foarte multe doamne este amestecul intre galben si gri (cuminte si rece), prima culoare scotand din monotonie tinuta intr-un mod deosebit;
  • albul combinat cu galben este spectaculos, mai ales daca este vorba despre o tinuta de vara, ce trebuie sa fie luminoasa;
  • maroului ii sta bine langa galben, pentru ca este o culoare sobra, care va fi pusa in evidenta foarte bine de acesta din urma (de exemplu, poti opta pentru o rochie maro si o pereche de pantofi galbeni sau un alt accesoriu in aceasta culoare: cercei, brosa, esarfa, geanta).

2. Cu ce se asorteaza galbenul mustar in tinute?

Tinutele vestimentare care se asorteaza cu galbenul sunt numeroase, desi femeilor le este teama sa riste si, de multe ori, incearca sa ramana in zona safe cand vine vorba de cromatica. Totusi, armonizarea culorilor nu este deloc o misiune grea daca sunt cunoscute cateva reguli importante in acest sens. 

Un secret este faptul ca nuanta de galben trebuie obligatoriu sa se potriveasca nuantei pielii persoanei in cauza, astfel:

  • daca vrei sa porti culoare galben mustar, atunci ar fi bine ca tenul tau sa fie deschis;
  • daca esti bronzata, atunci poarta acea culoare de galben lamaie, atat de indrazneata;
  • daca ai pielea inchisa la culoare, poti purta orice nuanta de galben.

In functie de tipul de outfit ales,  poti combina foarte usor galbenul mustar cu alte culori:

  • pentru o tinuta sportiva, poti alege un tricou galben mustar, pantaloni scurti din denim si tenisi de culoare gri;
  • pentru un outfit casual, foarte interesant este sa asortezi blugi mom fit, sandale pentru dama intr-o nuanta de galben mustar si o bluza alba, cu dantela si volane chic;
  • pentru un eveniment deosebit (nunta, botez etc.), poti opta pentru o rochie neagra, care poate fi usor de asortat cu sandale cu toc inalt si accesorii in culoarea mustarului;
  • tinuta de birou poate sa fie compusa din camasa/top negru si fusta/pantalon galben mustar si pantofi cu toc patrat, comod;
  • outfitul pentru cumparaturi este unul simplu, alcatuit din geaca de piele naturala in aceeasi nuanta mustar, jeansi clasici si ghete stil army.

Specialistii recomanda folosirea acestei culori pentru accesoriile care completeaza o tinuta vestimentara. De exemplu, pantofii galbeni sunt perfecti pentru outfituri neutre, un colier galben se poate combina cu o rochie de culoare aprinsa, o esarfa in aceeasi nuanta se poate prinde de geanta sau de par si tot asa. De asemenea, trebuie sa nu se uite nici faptul ca prea mult galben strica, unele asocieri fiind nepotrivite in acest sens. 

In concluzie, purtarea culorii galben inseamna o mica doza de indrazneala pentru orice femeie pasionata de moda, atragand atentia celor din jur prin inedit, prospetime si veselie. Daca vrei sa arati spectaculos, retine cateva reguli importante si strecoara in garderoba ta cateva piese vestimentare, cateva perechi de incaltaminte sau accesorii in culoarea galben.

Surse foto:

shutterstock.com

adona.ro

unsplash.com

ro.pinterest.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.