Cum alegi cel mai frumos cadou pentru mama: ce sa NU ii oferi niciodata cele mai dragi fiinte

Cadourile pentru mame sunt unul dintre cele mai bune moduri de a-ti arata aprecierea, iubirea si respectul pentru cea mai iubita fiinta. Desigur, uneori poate fi dificil sa alegi cadoul potrivit, deoarece de-a lungul timpului cumperi zeci de cadouri pentru mama ta, iar ideile inovative se pot epuiza. Din fericire, uneori ai nevoie doar de ceva inspiratie din exterior pentru a putea gasi cele mai bune idei de cadouri pentru mame. 

Fie ca iti doresti sa ii oferi o atentie fara motiv ori ca este 1 martie, 8 martie, ziua ei de nastere sau Craciunul, am pregatit pentru tine un ghid care sa te ajute sa afli ce sa nu ii oferi niciodata in dar mamei, dar si ce tipuri de cadouri sunt potrivite:

Cuprins

  1. Ce sa nu ii oferi in dar niciodata mamei
  2. Cum alegi cadoul in functie de buget?
  3. Idei de cadouri pentru mama in functie de ocazie

3.1 Cadouri pentru mama de ziua ei
3.2 Cadouri pentru Craciun
3.3 Cadouri pentru Ziua Mamei

  4. Cadouri in functie de varsta

4.1 Cadouri pentru mama la 40 de ani
4.2 Cadouri pentru mama la 50 de ani
4.3 Cadouri pentru mama la 60 de ani

1. Ce sa nu ii oferi in dar niciodata mamei

Exista anumite tipuri de cadouri care nu sunt potrivite pentru a fi oferite celei mai dragi fiinte din viata ta. De la obiecte folosite si pana la experiente ce nu au fost atent alese, iata ce sa nu ii faci niciodata cadou mamei:

  • Cadoul perfect pentru mama nu poate fi un obiect deja folosit. Nu alege haine second hand, electrocasnice vechi sau lucruri uzate. Este de preferat un dar ieftin, dar nou in locul unuia uzat, cu defecte sau vechi. Desigur, nu orice dar second-hand este unul nepotrivit. Spre exemplu, o rochie vintage potrivita stilului ei poate fi o super alegere.
  • Darurile pe care le-ai primit si nu iti plac. Nu recicla cadourile care nu iti plac si nu le oferi mamei tale. Cadourile speciale pentru mama trebuie alese de tine, din suflet, cu intentia de a opta pentru un lucru sau o experienta ce i-ar aduce o bucurie. Totusi, daca primesti cadou parfumul ei preferat sau orice altceva ce stii ca ii place foarte mult, i-l poti oferi.
  • Experiente pe care nu si le doreste. Nu te grabi sa achizitionezi o experienta cadou pe care nu esti sigura ca ar fi pe placul ei doar din dorinta de a face un cadou special pentru mama ta. Spre exemplu, biletele la spectacolul tau de teatru preferat s-ar putea sa nu-i placa si ei ori experienta unui salt cu parasuta pe care tu o consideri wow s-ar putea sa ii provoace teama. Cand te gandesti ce cadou poti face mamei, tine mereu cont de activitatile ei preferate.
  • Cadourile impersonale nu sunt cea mai buna optiune. Cadourile pentru mama de ziua ei sau cu orice alta ocazie nu trebuie sa fie impersonale. Nu alege parfumuri clasice fara sa stii sigur ca ii plac, carti cunoscute despre care nu stii daca sunt potrivite preferintelor ei in materie de lectura sau orice alt cadou pe care l-ai oferi in general si unei persoane pe care nu prea o cunosti. 

2. Cum alegi cadoul in functie de buget?

Atunci cand te gandesti la cele mai frumoase surprize pentru mama ta este dificil sa iei in considerare bugetul, deoarece ti-ai dori sa ii poti oferi totul. Totusi, bugetul este important in alegerea de cadouri pentru mamici, in special atunci cand iti doresti sa ii cumperi un lucru anume si sa obtii cel mai bun raport calitate-pret. Iata cum sa iti stabilesti posibilele daruri si decizi ce cadou sa ii faci mamei:

  • Pentru bugete mici. Atunci cand ai un buget mic si nu stii ce cadou sa ii faci mamei opteaza pentru gesturi simbolice. Poate fi vorba despre o poza cu voi doua inramata, o poezie scrisa special pentru ea sau o zi pe care i-o dedici doar ei. De asemenea, ii poti pregati un tort, mancarea preferata sau sa realizezi manual ceva ce ar fi pe gustul ei. Un cadou frumos nu trebuie neaparat sa fie scump, iar daca nu ai vrea ceva simbolic mergi pe varianta unor piese vestimentare la preturi decente. Exista atat in mall-uri, cat si online, magazine cu haine si accesorii frumoase care au mereu reduceri. 
  • Pentru bugete medii. Cu un buget mediu ai posibilitatea de a alege din foarte multe idei de cadouri frumoase pentru mame. Cumpara-i un parfum, o esarfa din materiale fine, un obiect de imbracaminte de calitate sau poate chiar o decoratiune pentru casa care stii ca ar bucura-o.
  • Pentru bugete mari. Un buget mare iti permite sa faci orice fel de alegeri cand vine vorba de cadourile pentru mama de ziua ei de nastere sau cu orice alta ocazie. Cumpara-i produse electrocasnice de care stii ca are nevoie sau care i-ar usura munca prin casa ori ofera-i experiente frumoase, cum ar fi o zi la SPA sau o vacanta cu prietenele. De asemenea, daca mama ta si-ar dori ii poti oferi proceduri estetice in dar, de la corectarea ridurilor cu acid hialuronic si pana la proceduri botox sau de lifting.
  • 3. Idei de cadouri pentru mama in functie de ocazie

    Cadoul pentru mama ta este una dintre cele mai bune oportunitati de a-i arata cat de mult o iubesti, fie ca este cu o ocazie sau fara un motiv anume. Iata care sunt cele mai inspirate idei de cadouri pentru cele mai speciale ocazii:

    3.1 Cadouri pentru mama de ziua ei

    Cadourile pentru mame de ziua lor sunt o ocazie speciala de a transmite iubirea, respectul si admiratia pe care fiecare fiica sau fiu o simte pentru cea care i-a dat viata. In plus, fiindca aniversarea nu este o ocazie tematica, cum ar fi Craciunul sau 1 martie, majoritatea cadourilor sunt o alegere perfecta, cat timp se potrivesc stilului mamei tale. Printre cele mai populare alegeri se numara:

  • Gentile si pantofii. De la genti de dama de toate felurile si pana la pantofi de dama, accesoriile pentru haine sunt una dintre cele mai bune idei de cadou pentru mama de ziua ei. Opteaza pentru modele elegante, care sa ii avantajeze stilul, de la pantofi cu talpa joasa si pana la cei cu toc mic, iar cand vine vorba de genti poti alege modele in culori neutre sau in combinatii mai vesele, in functie de stilul mamei tale. Din fericire, gentile si pantofii nu trebuie sa fie neaparat scumpe pentru a fi calitative si frumoase. Se gasesc si piese la super preturi si care rezista excelent in timp. 
  • Hainele. Cadoul pentru ziua de nastere a mamei poate fi o haina atent aleasa. O alegere buna sunt rochiile de dama deoarece surprind eleganta si feminitatea. In functie de stilul vestimentar al mamei poti alege intre modele clasice, elegante, in culori neutre sau piese care ies in evidenta, in culori vii, de toate lungimile. 
  • Experientele unice. Cadoul mamei de ziua ei poate fi o experienta speciala, cum ar fi o degustare de vinuri, o cina la un restaurant unde isi dorea de mult sa ajunga sau un abonament la activitati de relaxare, cum ar fi masajul sau tratamentele corporale.
  • 3.2 Cadouri pentru Craciun

    Cadourile de Craciun pentru mama nu trebuie sa fie neaparat foarte scumpe, ci sa surprinda importanta acestei Sarbatori si bucuria de a fi alaturi de ea in zilele sfinte:

  • Ofera-i ajutorul tau. Pregatirile de Sarbatori pot fi stresante, asa ca ofera-i mamei tale un dar care sa o ajute sa munceasca mai putin in pragul Craciunului. Prepara sau cumpara tu cozonacii, ocupa-te de decorarea casei sau de pregatirea mesei.
  • Imbracamintea de sezon poate fi un cadou inspirat. Vremea rece nu este pe placul multora, iar un pulover gros sau o pereche de ghete de dama care sa ii tina de cald atunci cand ploua sau este frig sunt idei de cadouri cu care ii vei face o bucurie.
  • Parfumuri de sezon. Iarna se poarta parfumuri cu note calde, precum ambra si moscul sau cu note picante, ca scortisoara sau anasonul. Daca astfel de parfumuri sunt pe gustul mamei tale, ofera-i unul special cu note lemnoase, picante sau calde, perfect pentru anotimpurile reci.
  • 3.3 Cadouri pentru Ziua Mamei

    Ideile de cadouri pentru Ziua Mamei se pot impleti cu cele pentru 1 martie si sunt de obicei axate pe venirea primaverii si demonstrarea iubirii pentru mame:

    4. Cadouri in functie de varsta

    Uneori, in functie de varsta, preferintele se pot schimba, dar si nevoile unei persoane, de aceea este bine sa tii cont de varsta atunci cand oferi un dar de zi de nastere mamei tale. In special la aniversarea unor varste speciale, precum 40 de ani, 50 sau 60, un cadou trebuie sa reflecte nu numai iubirea ce i-o porti ci si atentia pentru pasiunile si nevoile ei. Cadourile aniversare speciale nu trebuie sa fie neaparat scumpe, ci se pot incadra in orice tip de buget.

    4.1 Cadouri pentru mama la 40 de ani

    Cadourile pentru mama la implinirea varstei de 40 de ani pot consta in parfumuri, haine sau experiente care sa ii dea o stare de bine si sa ii mentina tineretea:

    • Ofera-i in dar un abonament pentru a practica sportul preferat sau pentru a efectua tratamente corporale. Incurajeaza-ti mama sa aiba grija de aspectul ei si de sanatatea ei.
    • Cumpara-i un city-break pentru doua persoane. Niciodata nu este tarziu sa calatoresti, asa ca daca exista un loc unde mama ta isi doreste sa ajunga, ofera-i bilete pentru ea si o alta persoana draga, fie chiar tu sau o prietena ori tatal tau.

    4.2 Cadouri pentru mama la 50 de ani

     Cadourile la implinirea varstei de 50 de ani sunt speciale deoarece se aniverseaza jumatate de secol de viata, iar mama ta cu siguranta se va bucura de o atentie speciala din partea ta:

    • Alege o bijuterie speciala pentru ea. Nu trebuie sa fie neaparat din aur sau sa aiba pietre pretioase, trebuie sa reflecte personalitatea ei si sa transmita dragostea pe care i-o porti.
    • Ofera-i un cadou personalizat. Inspira-te din pasiunile si hobby-urile ei pentru a-i oferi un cadou personalizat, cum ar fi un stilou inscriptionat cu numele ei sau un set de pictura.

    4.3 Cadouri pentru mama la 60 de ani

    Darurile pentru implinirea varstei de 60 de ani pot fi atat daruri clasice, precum imbracamintea, cat si cadouri cu buget mai mare, precum electrocasnicele smart:

    • Rochiile elegante, camasile si hainele clasice sunt perfecte pentru a le darui mamei tale. Garderoba la varsta de 60 de ani are de obicei foarte multe piese clasice si elegante. Cumpara-i mamei tale o piesa vestimentara clasica, care o pune in valoare, dar se si potriveste stilului ei.
    • Usureaza munca mamei tale in casa cu ajutorul unor electrocasnice performante sau smart, poate fi vorba de un aspirator robot, o plita cu inductie sau o masina de spalat vase.

    Cadoul pentru mama ta ii va aduce cu siguranta bucurie in suflet, deoarece gestul este suficient pentru ca o mama sa isi dea seama ca este iubita. Desigur, dorinta de a-i lua ceva de care se va bucura in timp, care ii este util sau ii place foarte mult este una nobila. Alege cu grija cadoul pentu cea mai draga fiinta din viata ta si adu-i zambetul pe buze.

    Sursa foto: Pexels & Unsplash


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.