Cum sa alegi incaltaminte dama in functie de silueta ta

Cum sa alegi incaltaminte dama in functie de silueta ta

Atunci cand te afli in situatia de a cumpara incaltaminte dama, iei in calcul multe aspecte pentru a face o alegere cat mai inspirata: design, culoare, material, model si asa mai departe. Totusi, te-ai intrebat vreodata cat de important este sa cumperi incaltaminte dama tinand cont de silueta pe care o ai? Specialistii recomanda sa porti incaltaminte dama in functie de forma corpului tau si a picioarelor pentru a obtine numeroase avantaje din punct de vedere estetic: picioare mai subtiri, glezne mai inguste, corp mai suplu si mai inalt. Foloseste-te de urmatoarele trucuri si pune-ti in valoare atuurile fizice, simtindu-te mai increzatoare si mai atragatoare doar prin alegerea potrivita a incaltamintei.

Ce incaltaminte porti daca ai o silueta androgina?

Silueta androgina este lipsita de curbe, dar este bine proportionata, fiind descrisa astfel: solduri inguste, umeri ingusti, picioare lungi si subtiri si talie nedefinita. Pentru a iti face o imagine mai clara, gandeste-te la vedetele internationale precum Nicole Kidman sau Cameron Diaz. Daca te incadrezi in aceasta categorie atunci te numeri printre norocoasele care pot purta aproape orice tip de incaltaminte. Fie ca vorbim de pantofi cu toc inalt, sandale cu bareta, balerini, fie de pantofi office sau cizme inalte, esti libera sa alegi incaltamintea care se potriveste starii tale si tinutei pe care o porti.

Cum sa alegi incaltaminte dama in functie de silueta ta

Ce incaltaminte porti daca ai o silueta in forma de para?

Silueta para se descrie prin coapse si talie pronuntate, umeri mai ingusti decat soldurile, picioare lungi si glezne voluminoase. Dintre vedetele de la Hollywood, Shakira si Jennifer Lopez sunt reprezentative pentru acest tip de silueta. Daca ai trasaturi asemanatoare cu acestea atunci vei fi adepta pantofilor cu toc inalt si platformelor. In plus, pentru tinutele mai lejere poti purta cu incredere si balerini cu varf ascutit. Stai departe de baretele din jurul gleznelor daca nu vrei sa creezi impresia unor picioare scurte si groase.

Cum sa alegi incaltaminte dama in functie de silueta ta

Ce incaltaminte porti daca ai o silueta in forma de mar?

Silueta in forma de mar se caracterizeaza prin egalitatea soldurilor si a umerilor, rotunjirea taliei si prin forma subtire a picioarelor. Starurile internationale precum Catherine Zeta-Jones sau Drew Barrymore sunt reprezentative in acest caz. Daca faci parte din categoria femeilor cu acest tip de silueta atunci alege incaltamintea care iti pune in evidenta picioarele, atragand atentia prin culoare sau prin design-ul indraznet. Sandalele cu decupaje si accesorii cat mai extravagante sau pantofii cu toc gros in culori cat mai variate vor fi mereu incaltarile pe care te poti baza. Evita sa porti incaltamintea cu talpa joasa si varf rotunjit pentru ca iti va face picioarele sa arate scurte si groase.

Cum sa alegi incaltaminte dama in functie de silueta ta

Femeile sunt precum florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Indiferent ca esti inalta, filiforma, miniona sau voluptoasa, cu incaltamintea potrivita luand in calcul cateva trucuri stilistice iti poti imbunatati imaginea astfel incat sa fii pe deplin multumita de felul in care arati.


3 aprecieri


  • Oana

    Si eu ma incadrez in silueta “para” ca J. Lo., iar in ultima perioada inclin spre toc sau talpa inalta dar confortabila. Cand nu ai mult de mers pe jos, sandalele cu toc te fac sa te simti speciala!


  • Madalina

    Niciodata nu m-am gandit la silueta, minuni. Tot timpul mi-am cumparat incaltamintea care m-a atras si care arata bine. Poate am avut noroc sa le nimeresc :)))


  • Catalina

    Seman mult cu Adele ca si forma corpului si am vazut intr-un videoclip avea blugi pe glezne si incaltaminte dama gen pantofi cu platforma. Am incercat si eu si ma avantajeaza foarte mult!


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.