Tinuta cununie civila - Sfaturi stilistice pentru a avea un eveniment de neuitat

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata si este extrem de necesar ca aceasta sa fie exact asa cum ti-ai dorit tu. Cununia civila este un pas definitoriu in cadrul acestui eveniment, astfel ca trebuie sa stralucesti. Tinuta trebuie sa fie potrivita pentru gradul de importanta al acestuia, asa ca atribuie o atentie sporita acestui aspect. Fie ca ești unul dintre miri, sau un simplu invitat, opteaza pentru outfit-uri elegante, care sa te puna în valoare. 

Cuprins:

  1. Tinute cununie civila în functie de anotimp

1.1. Tinute pentru cununie civila - pentru sezonul cald

1.2. Tinute pentru cununie civila - pentru sezonul rece

  2. Tinuta pentru cununie civila în functie de rolul tau la ceremonie

2.1. Tinuta de cununie civila - pentru mireasa

2.2. Tinuta de cununie civila - pentru mire

2.3. Tinuta de cununie civila - pentru invitati

1. Tinute cununie civila în functie de anotimp

Cununia civila este mereu un prilej de bucurie în cadrul unei familii. Sunt foarte multe cupluri care opteaza pentru ambele evenimente (cununie civila si religioasa) în aceeasi zi ori in zile diferite, sau care opteaza doar pentru cununie civila. De aceea, se poate intampla sa existe cununii civile în orice anotimp, astfel ca trebuie sa fii mereu pregatit pentru o astfel de ceremonie.

1.1. Tinute pentru cununie civila - pentru sezonul cald

In sezonul cald au loc cele mai multe evenimente de acest gen. Toata lumea este pregatita cu tinute care mai de care mai impresionante. In ceea ce priveste o cununie civila care are loc primavara sau vara, alege intotdeauna haine din materiale fine, usoare,  precum inul sau matasea. Doamnele pot opta pentru culori cat mai vii si vesele. Asorteaza tinuta cu o pereche de sandale cu toc sau sandale cu platfome.

In ceea ce priveste domnii, acestia pot alege culori neutre, deschise, precum bej sau albastru. Daca doresti, poti purta ori un costum, ori un outfit lejer din bumbac sau in. Pantofii barbatesti alesi trebuie sa fie eleganti si confortabili. 

1.2. Tinute pentru cununie civila - pentru sezonul rece

In sezonul rece sunt mai rar intalnite aceste ceremonii, insa atunci cand trebuie sa participi la una, trebuie sa te asiguri ca vei purta culori mai inchise, reci. Materialele preferate aici sunt catifeaua si stofa. Opteaza pentru pantofi cu toc sau fara, sau pentru o pereche de botine de dama, care sa ii ofere tinutei un aer sumbru, perfect pentru aceasta ocazie.

Pentru barbati se mentine aceeasi regula ca si la doamne. Se poarta tinute inchise, alcatuite din culori reci. Materialul preferat aici este stofa, iar incaltamintea perfecta pentru acest sezon este alcatuita din pantofi sau ghete batbatesti.

2. Tinuta pentru cununie civila în functie de rolul tau la ceremonie

Tinutele la un astfel de eveniment se alcatuiesc in primul rand in functie de rolul pe care tu il ai in cadrul ceremoniei. Mireasa si mirele trebuie sa fie protagonistii, deci trebuie sa iasa in evidenta cel mai mult. Tine cont de cateva sfaturi pentru a te imbraca potrivit la o cununie civila.

2.1. Tinuta de cununie civila - pentru mireasa

Mireasa este intotdeauna in centrul atentiei. Indiferent daca se face sau nu nunta religioasa, se organizeaza de regula si o petrecere dupa incheierea casatoriei. Acesta este momentul in care tu trebuie sa te evidentiei din multime.  Poti purta o rochie de mireasa sau doar o rochie alba. Alege sa o asortezi cu pantofi cu toc, in culori nude.

Daca doresti sa optezi pentru un alt gen de rochie de dama, iti sta la dispozitie o intreaga gama de culori si modele.

In ceea ce priveste incaltamintea, poti alege absolut tot ce iti doresti tu, de la sandale, pana la botine.

2.2. Tinuta de cununie civila - pentru mire

Mirele trebuie sa fie si el in centrul atentiei in cadrul acestui eveniment, astfel ca trebuie sa te asiguri ca esti bine imbracat. Ai la dispozitie o gama variata de costume sau outfit-uri pentru care poti opta. Daca aceasta cununie civila este una clasica, alege cel mai bine un costum, in orice nuanta doresti. Daca in schimb este o ceremonie casual, alege sa imbraci o tinuta lejera, construita dintr-o camsa si o pereche de pantaloni. Opteaza pentru pantofi barbatesti, intrucat acestia se potrivesc indiferent de tinuta.

2.3. Tinuta de cununie civila - pentru invitati

Atunci cand esti invitat la un astfel de eveniment, trebuie sa te asiguri ca ai tinuta potrivita. De regula, daca primesti invitatie, aflii locul petrecerii, asa ca ai o idee de la inceput despre felul in care trebuie sa fii imbracat. Daca insa se opteaza doar pentru o ceremonie restransa, alege un outfit simplu si elegant. Doamnele pot alege orice fel de tinuta, de la rochii in diverse culori si nuante(evita albul), pana la salopete sau combinatii bluza cu pantaloni. Ca si incaltaminte, poti purta pantofi casual, sandale cu platforma, pantofi cu sau fara toc etc. Domnii pot purta costum sau tinute lejere compuse din blugi cu camasi. Nu uita de ghete sau pantofi.

Asadar, atunci cand participi la un astfel de eveniment, trebuie sa tii cont de anumite aspecte care sa iti ofere un look elegant. Daca esti unul dintre protagonistii acestei ceremonii, nu uita ca tu trebuie sa stralucesti si sa te evidentiezi, iar daca esti invitat, incearca sa te adaptezi contextului. 

Surse foto: Adona.ro, Pexels.com, Unsplash.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.