Tinute de seara – cum sa alegi cele mai potrivite outfituri in functie de ocazie

Tinutele de seara reprezinta un aspect important pentru orice garderoba si pentru orice stil. Indiferent daca esti adeptul unui stil mai clasic sau al unuia mai relaxat, este important sa ai cele mai potrivite elemente vestimentare pentru a putea crea o tinuta de seara ideala pentru orice ocazie.

Alegerea unei tinute de seara depinde de mai multi factori: de la locul in care se desfasoara evenimentul la care vrei sa participi si cat de formal este acesta, pana la vreme si la participanti. Tocmai de aceea, asigura-te ca ai in garderoba elemente cat mai versatile. Vei afla din acest articol cum sa iti alegi cele mai potrivite tinute de seara in functie de ocazie, in functie de gen, precum si cat de important este rolul accesoriilor in outfitul final.

Cuprins

  1. Tinute de seara - ce trebuie sa stii pentru a te face remarcat

1.1. Tinute de seara pentru femei

1.2. Tinute de seara pentru barbati

  1. Idei de tinute de seara pentru petreceri
  2. Rolul accesoriilor intr-o tinuta de seara perfecta

3.1 Accesorii de dama in tinuta de seara

3.2. Accesorii pentru barbati in tinuta de seara 

1.Tinute de seara - ce trebuie sa stii pentru a te face remarcat

Atunci cand auzi termenul de tinuta de seara, cel mai probabil te gandesti la haine elegante, insa nu este obligatoriu sa fie asa. O tinuta casual se poate transforma rapid intr-una de mare efect, daca stii sa potrivesti accesoriile si incaltamintea. Atunci cand nu prea ai idee cum sa iti creezi cea mai buna tinuta de seara, trebuie sa tii cont de cateva principii de baza. In acest fel, vei reusi sa ai o aparitie deosebita. Vei gasi in acest articol informatii care te vor ajuta sa te remarci la petrecerile la care mergi.

1.1. Tinute de seara pentru femei

Fara indoiala, cele mai apreciate tinute de ocazie pentru femei sunt cele compuse cu ajutorul rochiilor de dama. Inainte de a te gandi la stil sau detalii, asigura-te ca stii sa iti alegi rochia perfecta in functie de conformatia corpului, astfel incat sa te avantajeze. Desi poate parea un lucru banal, alegerea masurii potrivite poate face diferenta in look-ul tau. Daca nu esti sigura care este cel mai bun model pentru corpul tau, opteaza pentru rochii cu un croi in linie A si pentru cele cu decolteu in V. Nu doar ca nu se demodeaza vreodata, dar se vor potrivi pentru orice tip de corp.

De multe ori, femeile depun un efort destul de mare pentru a gasi rochia perfecta, neglijand un aspect esential cand vine vorba de look - confortul. O rochie simpla, dar purtata cu atitudinea potrivita s-ar putea sa conteze mai mult decat haina in sine. Tocmai de aceea este important sa iti gasesti un stil personal. Iti va fi mult mai usor sa iti alegi mai apoi tinutele de seara pentru evenimentele la care participi.

Chiar daca sunt cele mai sigure alegeri, acest lucru nu inseamna ca rochiile trebuie sa fie singurele elemente elegante din garderoba unei femei. Poti crea o tinuta de seara foarte interesanta dintr-un costum sacou-pantaloni, mai ales daca acorzi o atentie sporita pantofilor de dama pe care ii porti. O pereche de pantofi cu toc sau de botine poate face diferenta intr-o tinuta de seara si te vei face remarcata mai repede decat te astepti. 

Nu uita sa iti consulti si partenerul, daca mergi insotita la eveniment. Nu este nevoie sa folositi aceleasi culori sau elemente comune, dar va da bine sa aveti un stil asemanator - imagineaza-ti cum ar fi ca tu sa porti o rochie spectaculoasa si el sa vina in jeansi si pantofi sport. 

1.2. Tinute de seara pentru barbati

Daca la femei rochiile sunt cele mai sigure pentru o tinuta de seara, camasa este un must-have pentru barbati. Indiferent daca opteaza pentru un costum intreg sau pentru o combinatie de camasa si jeansi, un barbat poate face diferenta prin atitudine si stil. Poate una dintre cele mai importante reguli atunci cand vine vorba de crearea unui outfit de seara pentru barbati este calitatea hainelor si masura potrivita. In acest fel, nu numai ca vei putea adapta tinuta ta pentru o ocazie speciala, dar vei putea si sa iti creezi o garderoba versatila.

O camasa alba, o pereche de pantaloni cu o croiala simpla si un sacou casual pot fi elementele unui stil care se poate transforma in semnatura ta. Nu doar ca vei fi o aparitie deosebita, dar te vei simti comod oriunde vei merge. Daca esti tipul mai clasic, un costum elegant va fi intotdeauna o alegere care nu poate da gres. Indiferent de stilul ales, nu neglija incaltamintea barbateasca – nu doar ca va intregi tinuta, dar te vei putea simti si confortabil. 

Daca mergi in cuplu la un eveniment, ia in considerare si ceea ce poarta partenera ta. Chiar daca nu sunteti genul de cuplu care isi asorteaza tinutele, asigurati-va ca faceti parte din aceeasi poveste in ceea ce priveste stilul pe care il adoptati pentru evenimentul respectiv. 

2. Idei de tinute de seara pentru petreceri

Cand vine vorba de o tinuta de seara pentru o petrecere este esential sa stii tema acesteia sau daca este un dress code. Chiar daca uneori pare mai degraba neclar, dress code-ul te ajuta sa ai o idee despre tipul petrecerii. De obicei, se adopta coduri vestimentare comune cum ar fi Cocktail, Black tie sau Smart casual, stiluri care dau totusi o varietate destul de mare de idei de tinute. 

Daca nu exista un stil recomandat, incearca sa optezi pentru o tinuta cat mai simpla si eleganta si da-i un aer aparte printr-un accesoriu de efect. De exemplu, poti alege o rochie neagra, cu linii clasice si o pereche de pantofi stiletto intr-o culoare aprinsa.

Aniversare

Aniversarile de orice fel sunt probabil cele mai comune petreceri la care poti participa. Acest lucru nu inseamna ca tinuta trebuie sa fie banala. Daca petrecerea are o tema, incearca sa o respecti, fara a simti ca te pierzi cumva printre ceilalti invitati. La acest tip de eveniment conteaza mai degraba locul de desfasurare. Iti va fi mult mai usor sa iti alegi tinuta daca stii ca petrecerea va avea loc intr-un club sau intr-un restaurant. 

O rochie este o idee buna pentru orice ocazie – poti alege o rochie office pe care sa o transformi usor intr-o tinuta de seara accesorizata cu pantofi cu toc si bijuterii speciale. In cazul barbatilor, un outfit smart casual poate fi de efect daca este intregit de o pereche de ghete barbatesti deosebite.

Nunta

Nuntile sunt, cu siguranta, cele mai bune ocazii pentru a alege tinute de seara spectaculoase. Tocmai de aceea, rochiile de seara si costumele barbatesti sunt optiunile firesti. Atunci cand iti alegi tinuta, tine cont de tipul nuntii si de locatia unde are loc evenimentul. In cazul unei sali clasice, pantofii cu toc sunt mai mult decat necesari pentru a iti completa outfitul. Insa, daca nunta are loc in aer liber, intr-o gradina sau intr-un cort special amenajat, poarta pantofi cu tocul mai mic si mai gros sau pantofi cu platforma. 

De asemenea, felul in care iti alegi tinuta de seara pentru un asemenea eveniment tine si de rolul pe care il joci la nunta. Daca esti domnisoara de onoare sau cineva apropiat mirilor, vei alege o tinuta mai sofisticata, pe cand daca esti doar un simplu invitat, poti alege ceva mai simplu. 

Botez

In general, petrecerile de botez sunt ceva mai relaxate decat cele de nunta, de exemplu. Tocmai de aceea, e important sa nu optezi pentru ceva complicat sau incomod. Daca petrecerea de botez are loc vara, intr-o gradina, poti alege o tinuta de seara mai lejera, ceea ce poate inseamna o rochie lunga si vaporoasa, in cazul femeilor, sau un costum din in pentru barbati.

3. Rolul accesoriilor intr-o tinuta de seara perfecta

Indiferent ca este cazul unei tinute de seara pentru femei sau pentru barbati, rolul accesoriilor poate fi mai insemnat decat crezi. In functie de tinuta pe care o alegi, poti da o importanta mai mica sau mai mare elementelor de accesorizare. De exemplu, daca femeile opteaza pentru o rochie colorata si spectaculoasa, o pereche de pantofi intr-o culoare neutra se vor potrivi perfect. Dar daca aleg o rochie neagra si clasica, o pereche de pantofi colorati vor intregi cu bun gust o tinuta de seara.  

3.1 Accesorii de dama in tinuta de seara

E drept ca atunci cand este vorba de accesorii, femeile au mai multe optiuni pentru a evidentia o tinuta. Evident, incaltamintea de dama este esentiala in aspectul unei tinute de seara pentru orice femeie. Daca nu esti aventuroasa in ceea ce priveste outfitul tau, este aproape obligatoriu sa iei decizii indraznete pentru incaltaminte. Pentru tinutele de seara incearca o pereche de pantofi cu toc clasic sau stiletto sau o pereche de sandale cu toc sau cu platforma. In functie de sezon, poti incalta o pereche de botine pentru femei care, nu doar ca iti vor completa tinuta, dar iti vor tine si de cald.

Un alt accesoriu important pentru o tinuta de seara deosebita este geanta de dama. Chiar daca poate ai multe astfel de accesorii in dulap, trebuie sa te asiguri ca o vei alege pe cea potrivita. Geanta trebuie sa se integreze in tinuta de seara, nu sa distraga atentia de la aceasta. O geanta simpla, intr-o culoare simpla, va fi accesoriul perfect. Nu uita ca geanta ar trebui sa fie utila, sa poti pune in ea lucrurile care iti pot fi necesare oriunde mergi. 

3.2. Accesorii pentru barbati in tinuta de seara

Poate te surprinde sa afli ca exista o varietate de accesorii pentru barbati. De altfel, (aproape) tot ce se adauga unei combinatii de pantaloni si camasa inseamna accesorizare. De cele mai multe ori, accesoriile pentru barbati sunt lucruri mici care se adauga tinutei si ii dau un plus de unicitate. Pot fi folosite pentru personalizarea stilului unui barbat. In cazul unei tinute de seara, cele mai apreciate accesorii sunt pantofii si cureaua, fiind elementele care completeaza un outfit elegant, indiferent de ocazia pentru care este ales.

Una dintre cele mai bune recomandari atunci cand cumperi curele de barbati este ca aceasta sa fie realizata dintr-un material calitativ si rezistent, cum este pielea naturala, de culoare neagra sau maro. Nu doar ca va oferi eleganta tinutei, dar va fi si potrivita pentru orice tip de outfit.

In ceea ce priveste alegerea pantofilor barbatesti, asigura-te ca acestia au un model usor de asortat cu mai multe stiluri vestimentare sau ocazii, precum si ca sunt comozi si rezistenti. Un accesoriu cum este un portofel de barbati de calitate va completa tinuta oricarui barbat.

Tinutele de seara sunt, fara indoiala, prilej pentru a imbina eleganta unui outfit cu bucuria participarii la un eveniment sau o petrecere. Felul in care potrivesti hainele si accesoriile astfel incat sa obtii cea mai speciala tinuta de seara tine nu doar de elementele din garderoba ta, ci si de stilul tau personal. Indiferent daca esti adepta unui stil mai spectaculos sau mai degraba a unuia smart casual, nu e nimic mai important decat sa simti bine cu tine si sa te distrezi.

Sursa foto: Adona.ro, Shutterstock.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.