Tinute elegante - cum sa obtii combinatii reusite in functie de ocazie

Exista foarte multe ocazii unde este nevoie de o tinuta eleganta. Fie ca este vorba de un botez, nunta, iarna sau vara, exista un outfit potrivit pentru tine! Oricine isi doreste sa arate cat mai bine. A fi elegant inseamna a avea outfituri de bun gust. Exemplele atemporale ale oamenilor de clasa sunt Grace Kelly, Audrey Hepburn sau Frank Sinatra. Unii s-ar putea gandi sa arate elegant ca sa para bogati, prin urmare sa dea mulți bani pentru a cumpara haine de designer. Acest lucru nu este deloc adevarat. Eleganta nu se refera doar la ceea ce porti, ci si la o atitudine. Inseamna ca iti doresti intotdeauna sa prezinti tot ce ai mai bun lumii, dar nu neaparat intr-un mod care sa atraga atentia.

A arata elegant nu implica neaparat nume de designer scumpe. Este vorba mai mult despre purtarea unor haine bine alese, cu design atemporal. A fi o femeie sau un barbat elegant inseamna ca te simti confortabil in propria piele, de aceea nu urmezi intotdeauna tendintele decat daca stii ca se potrivesc propriului tau tip de corp. Increderea ta poate radia prin hainele simple si de inalta calitate pe care le porti, fara a fi nevoie sa cheltui excesiv pe pantofi sau genti de designer.

Cuprins

  • Tinute elegante femei - sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi
  • Tinute elegante barbati - de ce ar trebui sa tii cont
  • Idei de tinute elegante
  •      3.1. Tinute casual elegante pentru femei

         3.2. Tinute elegante cu blugi

         3.3. Tinute elegante pentru femei plinute

         3.4. Tinuta de zi eleganta

         3.5. Tinute de toamna elegante

         3.6. Tinute elegante de iarna pentru femei

         3.7. Tinute clasice elegante

         3.8. Tinuta eleganta de seara

         3.10. Tinute elegante pentru revelion

         3.11. Tinute elegante barbati

    1. Tinute elegante femei - sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi

    Daca iti doresti sa porti o tinuta eleganta cum se cuvine, ar trebui sa tii cont de urmatoarele sfaturi ca sa faci oricand o impresie buna, fie ca esti obisnuita sau nu:

    • Ai grija ca hainele sa ti se potriveasca manusa

    Imbracamintea personalizata este sinonima cu aspectul elegant. Nu ezita sa iti duci hainele la croitor pentru a te asigura ca totul se potriveste corect. Acorda o atentie deosebita lungimii si siluetei hainelor pentru a determina ce modificări trebuie făcute pentru a ridica potrivirea hainelor.

    • Evita sa arati prea mult

    Desi nu este nimic in neregula in a-ti arata formele, pentru a parea eleganta, este important sa gasesti un echilibru. Pastreaza fustele chiar deasupra genunchiului pentru o lungime indeajuns de flatanta, care emana totodata clasa. In ceea ce priveste decolteul, evita orice taiere joasă. Alege decolteuri precum gatul scoop, patrat, rotunjit sau în V..

    • Alege culori neutre

    Conteaza pe culorile neutre pentru a arata eleganta. Sunt usor de purtat si arata intotdeauna minunat. Negru, alb, bej si bleumarin sunt neutrele ideale pe care sa te sprijini. Amesteca aceste culori neutre cu imprimeuri distractive si culori luminoase pentru a adauga o estetică eleganta oricarei tinute.

     

    • Nu exagera cu accesoriile

    Accesoriile sunt o modalitate excelenta de a ridica si personaliza orice tinuta. Pentru a iti pastra aspectul elegant, asigura-te ca nu ai prea multe accesorii. Urmeaza celebrul citat al lui Coco Chanel, „inainte de a iesi din casă, priveste-te in oglinda si scoate un accesoriu”. Mai putin este mai mult atunci cand te imbraci elegant. O regula minunata este alegerea unui accesoriu principal pentru a face parte din tinuta ta si sa renunti la restul. Adica maxim un colier si o bratara, fara cercei.

    • Pastreaza unghiile ingrijite

    Unghiile dezordonate iti pot schimba intregul look facandu-l sa para mai dezordonat. Femeile elegante isi pastreaza intotdeauna unghiile proaspat ingrijite. Chiar daca nu poti merge la salonul de unghii in fiecare saptamana sau luna, ofera-ti o manichiura obisnuita acasa cu cateva produse cheie, cum ar fi lac de unghii transparent sau ulei pentru cuticule.

    • Calca bine hainele

    Imbunatateste-ti aspectul petrecand cateva minute in plus pentru a scoate orice cute din haine dimineata. Este un mic pas care poate face o diferenta majora in modul in care arati in hainele tale. Riduri = dezordonat. Foloseste un dispozitiv cu abur sau un fier de calcat pentru indepartarea rapida a cutelor.

    • Asigura-te ca pantofii tai sunt curati

    Indiferent cat de bine arata rochia ta si cat de perfect este parul tau aranjat, daca pantofii tai nu sunt curati, atunci acest lucru strica impresia intregii tale tinute. Multe femei se concentrează atat de mult pe hainele si bijuteriile lor, dar nu acorda suficienta atentie pantofilor lor.

    A arata elegant nu inseamna ca trebuie sa porti pantofi de designer. Inseamna pur si simplu ca trebuie sa iti indepartezi praful de pe pantofi si sa te asiguri ca arata curati si la potentialul lor maxim.

    2. Tinute elegante barbati - de ce ar trebui sa tii cont

    Anumiti barbati arata aproape intotdeauna grozav, indiferent cand ii vezi. S-ar putea sa te gandesti, de exemplu, la Steve McQueen, Cary Grant, Ryan Gosling sau Frank Sinatra. Mai mult: este absolut posibil sa creezi acel gen de carisma vizuala fara a cheltui o grămada de bani sau a avea propriul stilist personal. Iata de ce ar trebui sa tii cont:

    • Hainele trebuie sa se potriveasca!

    Poti detine cele mai calitative haine din lume, dar daca nu se potrivesc bine, ceva va parea intotdeauna in neregula cu aspectul tau. O combinatie incorecta poate strica proportiile corpului tau si poate da impresia ca esti mai scund, mai gras, mai inalt sau mai slab decat esti de fapt. 

    • Cumpara cele mai frumoase haine de calitate pe care ti le puteti permite

    Odata ce strangi cateva articole de calitate, poti castiga puncte bonus purtand imbracaminte din cele mai frumoase materiale si cu cele mai elegante modele. Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens sunt pantofii. A avea un pantof cu o cusatura sanatoasa sau din piele rezistenta va fi intotdeauna mai atragator, spre deosebire de un pantof ieftin, care se va deteriora in aproximativ un an.

    Imbracamintea de calitate nu numai ca arata mai frumos in moduri subtile; de asemenea, dureaza mai mult si va parea mult mai eleganta. Avand o pereche de pantofi si un model de sacou croit special pentru conformatia ta, de exemplu, vor fi de ajuns pentru urmatorii ani de petreceri.

    • Opteaza pentru piese de imbracaminte neutre si versatile

    Cand iti creezi garderoba fundamentala, incercati sa alegi piese vestimentare neutre si versatile. De asemenea, alege haine care vor putea fi folosite la cat mai multe tinute posibil. In timp ce o camasa de alba si un blazer bleumarin nu sunt cele mai interesante lucruri pe cont propriu, ele pot fi usor combinate cu alte tinute si alte accesorii pentru a crea o un look mai indraznet, daca it doresti.

    3. Idei de tinute elegante

    Oricine isi doreste sa straluceasca la ocaziile speciale precum botezuri, nunti sau petrecerile de revelion. Sunt motivele perfecte sa mergi la salon si sa incerci coafurile de zeita pe care ti le-ai dorit mereu sau sa mergi la barber-shop pentru acel aspect de revista. Este foarte important sa iti cunosti foarte bine corpul si sa experimentezi cu diferite tinute ca sa te asiguri ca totul se potriveste perfect.

     3.1. Tinute casual elegante pentru femei

    Cand te gandesti la o tinuta frumoasa, eleganta,  o rochie lunga, o rochie de cocktail sau al altui gen de imbracaminte formala este de obicei ceea ce iti vine in minte. Dar cum se traduce eleganta in stilul de zi cu zi? In ciuda notiunilor preconcepute ale cuvantului, acest stil sic si atemporal nu este ceva rezervat doar nuntilor si evenimentelor cu cravata neagra. Poti aplica un look de eleganta clasica oricarei ocazii - chiar si unui look casual!

    Iata cateva exemple pentru o tinuta de zi eleganta:

    • o fusta midi de culoarea ta preferata imprreuna cu o bluza din satin cu bretele subtiri
    • o fusta cu pliuri combinata cu un blazer elegant
    • o fusta impreuna cu un pulover elegant

    La toate cele trei tinute se pot adauga cizme sau pantofi de dama eleganti pe gustul tau. 

    3.2. Tinute elegante cu blugi

    Blugii sunt, fara indoiala, cel mai versatil si de lunga durata articol din orice garderoba. Au o multitudine de nuante, forme, dimensiuni si stiluri diferite. Si, desi este usor sa asortezi perechea ta preferata de blugi cu un tricou grafic pentru un aspect casual, a descoperi cum sa imbraci blugii pentru a-i face perfecti pentru orice ocazie necesita un pic mai multa creativitate. Iata cu ce poti combina blugii ca sa poti obtine o tinuta eleganta de zi pentru femei:

    • bluzele cu maneci bufante
    • blazere elegante cu imprimeuri interesante
    • sandale cu toc, dar poti obtine, de asemenea, o tinuta eleganta fara tocuri

    3.3. Tinute elegante pentru femei plinute

    Femeilor plinute le este greu sa aleaga cele mai bune tinute care se potrivesc perfect corpului lor. Tinutele pot fi stilizate in mai multe moduri. Unelor femei le place sa poarte o tinuta foarte simpla, iar restul aleg o tinuta foarte eleganta, care poate fi purtata si la petreceri si la alte evenimente.

    Iata cateva idei:

    • camasa cu dungi cu pantaloni scurti - o combinatie simpla, dar eleganta. De asemenea, ai putea sa adaugi un blazer sau un kimono.
    • fusta pana la genunchi impreuna cu o camasa larga eleganta
    • rochie lejera, dar eleganta

    3.5. Tinute de toamna elegante

    Toamna este anotimpul perfect pentru culori precum grena, visiniu sau portocaliu! Iata cateva idei de tinute elegante:

    • orice rochie midi in varianta cu maneca lunga
    • rochii combinate cu trenchuri foarte lungi
    • cizme cu toc

    3.6. Tinute elegante de iarna pentru femei

    Iarna este draguta in teorie, dar nu atat de mult in realitate. Desigur, luminitele de Craciun si fulgii de zapada sunt grozave, dar sa nu uitam de temperaturile sub zero grade si de gheata alunecoasa. Putine lucruri sunt mai insuportabile decat pregatirea pentru o dimineata rece de iarna si este usor sa te strecori in aceleasi piese pe care le-ai purtat tot sezonul: pulover negru, blugi negri si cizme negre. Dar daca totusi ai un eveniment in timpul iernii? Iata ce poti incerca:

    • fuste midi
    • rochii cu maneca lunga
    • ciorapi grosi negrii 
    • cizme lungi

    3.7. Tinute clasice elegante

    Exista anumite articole vestimentare care nu dau niciodata gres atunci cand vine vorba de stilul elegant. Iata cateva exemple:

    • rochia neagra (alege un model potrivit tipului tau de silueta)

    • combinatiile monocromatice (bluza + fusta/pantaloni office)
    • pantofii cu toc nude sau negrii
    • pantofii stiletto 

    3.8. Tinuta eleganta de seara

    Tinutele elegante de seara iti permit sa experimentezi mai multe tipuri de accesorii, pe care in mod normal nu le-ai putea purta in timpul zilei. In cazul in care cadrul evenimentului iti permite, de exemplu daca ai nevoie de o tinuta eleganta pentru revelion, poti incerca rochii mai scurte si mai sexy. De asemenea, te poti juca mai mult cu machiajul, care poate transforma complet o tinuta clasica eleganta, daca optezi pentru un smokey-eye. Daca este vara, poti alege o rochie lunga de cocktail, care de cele mai multe ori se potriveste oricarui tip de corp.

    3.11. Tinute elegante barbati

    Tocmai ai primit o invitatie la petrecere care spune ca barbatii ar trebui sa poarte tinuta lor de cocktail. Super! Nu trebuie sa iti faci griji, iti poti exprima personalitatea chiar si atunci cand te imbraci elegant! Iata de ce ar trebui sa tii cont:

    • Alege un sacou office in culori inchise (negru, gri inchis sau bleumarin). Nu o sa dai niciodata gres cu ele. De asemenea, incearca sa te rezumi la maxim trei culori in tinuta ta. Cu cat esti mai “colorat”, cu atat tinuta ta devine mai putin formala. 

    • Alege o camasa alba, care se potriveste cu orice alta culoare. 

    • Exprima-ti personalitatea cu papioane si cravate. Daca restul tinutei tale este simpla si formala, poti experimenta cu aceste mici accesorii care completeaza cu adevarat outfitul. Poti alege un papion de culoarea ta preferata. 
    • Alege pantofi barbatesti eleganti, de preferat negrii. Ai grija sa fie curati si ingrijiti corespunzator!

    Prin urmare, pentru a obtine o tinuta eleganta de succes, trebuie sa experimentezi cat mai mult si sa tii cont de cateva reguli!

    Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.