Botine din piele intoarsa – intretinere in 7 pasi simpli

Botine din piele intoarsa – intretinere in 7 pasi simpli

Garderoba oricarei femei pasionata de moda trebuie sa cuprinda cel putin o pereche de botine din piele intoarsa. De ce? Pentru ca, in primul rand, botinele sunt foarte versatile si usor de asortat oricarei tinute, iar pielea intoarsa, indiferent de anotimp, nu se va demoda niciodata. In plus, pielea intoarsa este un material ce emana eleganta si delicatete, totodata fiind si unul destul de pretentios. Cand vine vorba de intretinut botine din piele intoarsa, acestea impun respectarea anumitor pasi. De aceea, in acest articol vei vedea cum sa ai grija de perechea ta de botine dama din piele intoarsa urmand 7 pasi de intretinere aflati la indemana oricui.

  1. Folosind orice prosop de baie putin umezit sau o carpa moale, sterge uniform botinele din piele intoarsa pana cand se curata.
  2. In cazul in care pielea intoarsa a botinelor prezinta pe suprafata pete vizibile ochiului liber, atunci poti sa inmoi un prosop intr-un vas cu solutie conceputa din apa si otet sau apa si detergent lichid.
  3. Dupa ce indepartezi petele, lasa botinele sa se usuce la temperatura camerei. Ai grija sa nu pui incaltamintea in apropierea unui calorifer sau langa orice alta sursa de caldura, deoarece risti ca pielea intorsa sa se strice, botinele capatand un aspect neplacut.
  4. Daca nu stiai inca, in cadrul magazinelor de tip hypermarket poti gasi astazi tot felul de solutii si perii specifice curatarii incaltamintei din piele intoarsa. Pulverizeaza periodic un spray pentru ca pielea intoarsa sa fie mai impermeabila si mai usor de intretinut.
  5. O alternativa ceva mai neobisnuita de curatare a botinelor din piele intoarsa o reprezinta guma de sters. Aceasta este un inamic impotriva petelor de pe suprafata botinelor. Asigura-te ca ai in casa bine depozitata cel putin o astfel de guma, daca vrei sa te bucuri de aspectul botinelor tale timp indelungat.
  6. Pentru portiunile mai lucioase de pe suprafata botinelor din piele intoarsa poti folosi o mixtura formata din 200 ml de lapte si o lingura de bicarbonat de sodiu. Aceasta solutie este una usor iesita din comun, dar cu siguranta nu vei regreta daca iti stergi botinele cu ea.
  7. Daca insa botinele din piele intoarsa prezinta pete greu de curatat, atunci va trebui sa apelezi fara rusine la curatatorii profesionale ce trateaza accest tip de material. O astfel de spalatorie este varianta cea mai potrivita intretinerii botinelor din piele intoarsa atunci cand celelalte metode nu au functionat. Mai mult, daca ai incercat toate variantele de mai sus fara rezultate, nu aplica solutii chimice suplimentare pentru ca poti fi pusa in situatia in care distrugi efectiv materialul, si opteaza pentru o curatare specializata.

Prin urmare, acestia sunt principalii 7 pasi de intretinere pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand te decizi sa cumperi o pereche de botine din piele intoarsa. Aflati la indemana oricui, acesti pasi nu necesita un efort prea mare. Trebuie doar sa fii atenta la detalii si responsabila daca vrei sa porti botinele din piele intoarsa o perioada lunga de timp.


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.