Stilul barbatesc – afla care ti se potriveste si ce haine iti trebuie

A-ti crea un stil barbatesc propriu, pe care sa te poti baza oricad indiferent de situatie poate parea dificil uneori. Mai ales pentru ca moda pentru barbati a evoluat in ultimii ani mai departe de simple combinatii cum sunt jeansii cu tricou sau cu camasa, cel mai util este sa ai in vedere niste elemente de vestimentatie pe care sa fii mereu sigur si pe care sa stii sa le combini in functie de ocazie. 

Se intampla uneori sa simti ca te-ai imbracat prea elegant pentru un eveniment sau, in mod contrar, fara suficienta seriozitate. Pentru a evita astfel de situatii, pastreaza in minte un mic ghid dupa care sa te poti orienta ori de cate ori ai nevoie.

Cuprins

  • Stilurile barbatesti si cum sa-ti adaptezi garderoba dupa ele
  • Inspiratie pentru stilul barbatesc
  • 1. Stilurile barbatesti si cum sa-ti adaptezi garderoba dupa ele

    Probabil ai auzit pana acum de urmatoarele stiluri, intr-un conext sau altul, in special daca se apropie un eveniment si pe invitatie ai si cerinte legate de stilul de imbracaminte:

    •  black tie
    •  cocktail
    •  casual chic
    •  casual
    •  sport

    Acestea sunt doar cateva dintre cele mai mai cunoscute stiluri de imbracaminte si sunt si cele pe care le vei intalni cel mai des. Cea mai strategica alegere este sa iti formezi din timp garderoba pentru fiecare dintre aceste stiluri. A cauta in ultimul moment sacoul si camasa perfecta pentru o tinuta black tie va deveni o bataie de cap care pesupune cheltuieli neplanuite, plus timp si energie consumate pe ultima suta de metri.

    De aceea, asigura-te ca ai mereu un set de camasi de buna calitate in dulap. Sa ai o singura camasa alba in dulap este ruta sigura inspre a ramane fara ceva potrivit sa te imbraci. Incidente neprevazute se intampla mereu, asadar opteaza pentru mai multe camasi. De asemenea, pastreaza un echilibru intre camasile sobre si camasile colorate sau cu printuri subtile, pentru a putea jongla cu acestea in functie de ocazie. Ca sfat de „asa nu”, incearca sa te mentii la distanta de printurile prea extravagante pana nu iti definitivezi un stil propriu. Linia dintre fashion si prost gust este una foarte subtire, asadar opteaza pentru un stil minimalist pana ai incredere ca faci alegerile bune.

    De asemenea, opteaza pentru diferite perechi de pantaloni si topuri. Moda barbateasca, desi pare ca are mai putine optiuni decat categoria de moda pentru femei, este si ea suficient de versatila pentru a-ti permite sa abordezi diferite combinatii de materiale, printuri si croiuri. Desigur, o pereche de jeansi clasici din denim si niste tricouri cu guler rotund sunt elemente cu care mergi la sigur in cele mai multe situatii, insa construirea unui stil de fashion presupune si iesirea din zona de confort.

    O categorie pe care barbatii o neglijeaza adesea in cautarea unui stil care sa ii defineasca este cea a accesoriilor. Bijuterii barbatesti, curele, ceasuri sau rucsacuri sunt toate achizitii care iti pot completa aspectul final al unei tinute. Opteaza pentru piese din materiale calitative si culori care sa complementeze restul tinutei. O regula destul de cunoscuta a asortarii accesoriilor cu restul tinutei este de a avea cureaua si pantofii de aceeasi culoare. Desigur, regulile pot fi facute sa fie incalcate, insa pentru inceput, acestea te vor ajuta sa iti descoperi stilul si sa decizi ce ti se potriveste si ce nu.

     2. Inspiratie pentru stilul barbatesc

    Internetul este primul tau prieten atunci cand vine vorba despre inspiratie pentru a-ti reimprospata garderoba. Fie ca arunci o privire la show-urile anuale ale caselor de moda cunoscute pentru a sti ce sa cauti ulterior in magazine, fie ca urmaresti celebritati si modele masculine pe retelele de socializare, vei gasi, cu siguranta, surse din care sa te inspiri. 

    Oamenii din jurul tau sunt, desigur, un punct de referinta foarte bun in continuare, insa uneori a-ti crea un stil propriu presupune sa iesi din tiparele celor care te inconjoara. Ai grija totusi la vorba „ce este prea mult, strica”, deoarece aceasta nu exista fara un motiv. Poti trece cu usurinta de la a avea o tinuta ca scoasa din cutie in orice ocazie la a fi atractia principala a evenimentului intr-un sens negativ. Asadar, alege-ti cu grija modelele care te inspira si nu iti fie teama sa te bazezi si pe intuitie. Ce li se potriveste altora s-ar putea sa nu ti se potriveasca si tie, iar acest lucru nu te va opri din a-ti gasi propriul stil.

    A te imbraca bine este o aptitudine pe care multi o dobandesc in timp sau nu o dobandesc deloc. Sa reusesti sa iti dezvolti aceasta abilitate tine doar de interesul tau si de disponibilitatea de a fi mereu la curent cu ce se poarta. Nu trebuie sa sari sa fii in rand cu cele mai noi tendinte mereu, insa o actualizare periodica te va ajuta sa fii constant bine imbracat. 

    Surse foto: pexels.com, adona.ro


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.