Tinuta casual pentru barbati – ce spune acest stil despre tine si care sunt situatiile in care este potrivit

Tinuta casual pentru barbati poate fi una dintre cele mai interesante perspective asupra stilului personal. Una dintre marile avantaje ale unei tinute casual este faptul ca reprezinta un echilibru intre eleganta si confort. Versatil si usor de adaptat mai multor contexte, stilul casual se potriveste oricarui barbat care vrea sa fie apreciat si admirat si, in acelasi timp, sa se simta bine in hainele pe care le poarta. Mai mult decat atat, o tinuta casual purtata cu atitudinea potrivita, te va face remarcat mai repede decat crezi.

Vei afla din acest articol ce inseamna, de fapt, o tinuta casual, ce trebuie sa stii despre felul in care poti sa imbini elementele, precum si care sunt, de fapt, subtilitatile unui astfel de cod vestimentar pentru iesi in evidenta prin stil si bun gust. De asemenea, vei gasi idei si inspiratie pentru a il adapta stilului tau personal.

Cuprins

  1. Tinuta casual pentru barbati: ce trebuie sa stii

1.1. Ce inseamna, de fapt, tinuta casual?

1.2. Care este diferenta dintre casual si smart casual?

1.3. Ce spune stilul casual despre tine?

  1. Ce trebuie sa porti pentru o tinuta casual?

2.1. Haine pentru o tinuta casual pentru barbati

2.2. Accesorii pentru o tinuta casual pentru barbati

2.3. Cum sa te diferentiezi atunci cand alegi tinute casual

  1. Tinute casual pentru barbati – cand si cum sa alegi acest cod vestimentar

3.1. Cand sa porti o tinuta casual

3.2. Cand nu e recomandat sa porti o tinuta casual

3.3. Idei de tinute casual pentru barbati potrivite atat in sezonul primavara-vara, cat si in sezonul toamna-iarna

1.Tinuta casual pentru barbati: ce trebuie sa stii

Termenul de casual a ajuns sa fie foarte folosit si nu neaparat in cele mai potrivite contexte. Nu orice combinatie dintre blugi si tricou reprezinta o tinuta casual. De fapt, poate ca cel mai important lucru de retinut in ceea ce priveste o tinuta casual este faptul ca se diferentiaza prin detalii.

Indiferent daca preferi haine mai elegante sau mai simple, felul in care un barbat isi alege tinutele casual spune foarte multe despre perceptia sa despre stilul personal. De altfel, formularea de tinuta casual poate crea confuzie: prin casual nu trebuie sa intelegi o tinuta simpla, ci, din contra, este mai degraba un echilibru intre confort si bun gust.

E drept ca libertatea de a alege orice, precum si flexibilitatea pe care o ofera acest cod vestimentar poate fi coplesitoare. Dar atat timp cat cunosti cateva idei de baza, ti se va parea simplu sa iti formezi un stil personalizat. O tinuta casual pentru barbati nu ar fi completa fara incaltamintea barbateasca potrivita, precum si accesoriile de barbati de baza.

1.1. Ce inseamna, de fapt, tinuta casual?

Ideea de tinuta casual se invarte in jurul unui set de elemente de baza sau clasice si a felului in care outfiturile sunt alcatuite sub umbrela unui stil personal. Astfel de elemente de baza sunt reprezentate de jeansi, tricouri (simple sau polo), pulovere, pe cand elementele clasice sunt camasile si pantalonii de tip chino. Acestia din urma sunt pantaloni de bumbac potriviti atat pentru tinute casual, cat si pentru cele office.

1.2. Care este diferenta dintre casual si smart casual?

Tinutele smart casual se deosebesc de cele casual printr-un plus de eleganta. In general, aceste tinute vor varia in functie de anotimp, locatie si ocazie. In general, tinutele smart casual sunt compuse dintr-o pereche de jeans de culoare inchisa si o camasa. Este un stil mai formal decat cel casual, apropiindu-se de stilul business.

Iata un exemplu foarte util atunci cand vine vorba despre diferenta dintre cele doua tipuri de tinute: purtati cu un tricou, pantalonii chinos reprezinta o tinuta casual, pe cand completati cu o camasa, se potrivesc stilului smart casual.

Tinutele smart casual sunt perfecte pentru barbatii care iubesc eleganta unui stil clasic si comoditatea stilului casual. Astfel, poti combina cele doua stiluri prin ce au acestea mai bun: bun gust si confort.  

1.3. Ce spune stilul casual despre tine?

Tinuta casual nu este doar un cod vestimentar sau un stil pe care il alegi. Cand incepi sa iti formezi tinute care apartin acestui cod, alegi de fapt un intreg stil de viata. Faptul ca porti o astfel de tinuta poate spune multe despre personalitatea ta, despre mediul in care traiesti si in care lucrezi, precum si despre felul tau de a percepe lumea in general. Chiar daca suna pretentios, un stil vestimentar te defineste intr-o buna masura. Tocmai de aceea, daca cochetezi cu acest stil, este important sa iti alegi asumat tinutele. 

O tinuta casual este purtata, in general, de un barbat care se simte bine in pielea lui, care se preocupa pentru felul in care arata. Chiar daca la o prima impresie poate parea usor de compus, o tinuta casual inseamna o preocupare pentru stil si aspect. 

2. Ce trebuie sa porti pentru o tinuta casual?

Poate ca acum iti este mai clar felul in care se foloseste ideea de tinuta casual pentru barbati si te gandesti ca ai destule elemente pentru a adopta acest stil. Inainte de toate, este esential sa stii ce piese de imbracaminte trebuie sa folosesti, indiferent de tendintele modei din fiecare sezon.  

Dincolo de piesele de vestimentatie pe care le alegi, acorda o atentie deosebita masurii si materialelor hainelor pe care le porti. Mai relevant decat stilul hainelor este sa ti se potriveasca tipului tau de corp si sa fie calitative, cu atat mai mult cu cat vrei sa reprezinte o investitie pe termen lung.

2.1. Haine pentru o tinuta casual pentru barbati

Printre hainele care nu se demodeaza niciodata, ba chiar sunt reinventate in fiecare sezon, se numara si clasicii jeansi. Din anii ’50, cand au fost inventati, pana in zilele noastre, blugii raman un element clasic in jurul carora se poate crea aproape orice tip de tinuta. Poti opta, de asemenea, pentru o camasa sau geaca din denim, dar trebuie sa fii atent daca vrei sa le porti impreuna, este o linie destul de fina intre cool si too much

Un alt element de baza intr-o tinuta casual pentru barbati este tricoul. Fie ca preferi unul simplu, la baza gatului, sau unul de tip polo, tricoul va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru stilul casual. Se recomanda tricourile cat mai simple, in culori neutre (alb, negru, gri, bej), potrivite pentru mai multe tipuri de tinute casual.

Camasa este un element de imbracaminte pe care il poti folosi atat in tinutele casual, cat si in cele office. O camasa cu maneci lungi este esentiala pentru un look mai formal. Daca vrei sa o porti intr-o combinatie mai relaxata, cu jeansi, poti sa rulezi mansetele.

Geaca de piele este un element de efect care complimenteaza orice tinuta casual. Nu doar ca este un element vestimentar atemporal, dar reprezinta chiar o atitudine de libertate si relaxare.

2.2. Accesorii pentru o tinuta casual pentru barbati

Accesorizarea unei tinute casual pentru barbati inseamna atentie la detalii. Fie ca este vorba de curea, ceas sau ochelari de soare, este nevoie ca aceste accesorii sa se potriveasca perfect tinutei tale si sa iti completeze stilul.

Una dintre regulile de baza atunci cand iti alegi cureaua barbateasca este sa tii cont de tipul de incaltaminte pe care il porti. Aceasta ar trebui sa fie de aceeasi culoare (sau nuante asemanatoare) si din materiale similare.

Atunci cand vine vorba de incaltaminte, poate ai impresia ca un barbat care prefera o tinuta casual va alege o pereche de pantofi sport. De fapt, o tinuta casual inspirata, care iese in evidenta, nu are in componenta sa astfel de incaltaminte. Poti opta pentru o pereche de pantofi de barbati cu un design modern pe care sa ii poti purta indiferent de ocazie. Fie ca preferi pantofii din piele naturala sau ecologica, alege o pereche de pantofi intr-o culoare pe care o poti potrivi oricarei tinute. In general, este recomandat sa alegi negru, maro sau bleumarin. In sezonul rece, alege o pereche de ghete barbatesti care va da un efect deosebit outfitului tau. 

Poti completa tinuta casual cu un rucsac de barbati util si modern sau chiar cu o geanta. Indiferent de tinuta, insa, ai grija sa ai un portofel de calitate, din piele naturala.

2.3. Cum sa te diferentiezi atunci cand alegi tinute casual

Daca te intrebi, totusi, cum te poti face remarcat printr-o tinuta casual, trebuie sa stii ca aici intervine oportunitatea de a iti folosi creativitatea si atitudinea ta pentru a transforma o pereche de blugi si un tricou intr-o semnatura de brand personal.

De exemplu, multe persoane publice sunt recunoscute pentru faptul ca folosesc aceleasi elemente vestimentare ca parte a imaginii lor. Fie ca alegi un tip de jeansi sau de tricou sau poate o geaca de piele, gandeste-te cum te poti diferentia fara sa faci un compromis in felul in care te simti in tinutele tale.

3. Tinute casual pentru barbati – cand si cum sa alegi acest cod vestimentar

Faptul ca nu exista neaparat un set de reguli atunci cand vine vorba de tinutele casual poate fi atat un lucru bun, cat si o problema, in functie de felul in care te pozitionezi. Nu exista limitari in ceea ce poti alege sa porti, fapt ce iti poate da sansa sa experimentezi tot felul de combinatii inainte de iti face un rand de tinute. Cu toate acestea, este important sa te incadrezi in cateva principii generale.

3.1. Cand sa porti o tinuta casual

Una dintre regulile de baza atunci cand vine vorba de alegerea tinutelor casual este sa stii exact unde le vei purta, in ce locatie si in ce context. De exemplu, daca iesi in oras cu prietenii la un pub, tinuta casual s-ar putea sa fie cea mai inspirata alegere. Dar daca veti merge la un restaurant luxos, o tinuta eleganta ar fi mai degraba potrivita acestui context.

Daca specificul locului de munca iti permite un stil mai casual, atunci personalizeaza-ti tinutele de birou astfel incat sa te simti in aceeasi masura formal si confortabil. 

3.2. Cand nu e recomandat sa porti o tinuta casual

Specialistii considera ca e mai bine sa fii overdressed decat underdressed. Cu alte cuvinte, mai bine sa fii mai elegant decat oamenii din jurul tau, decat sa porti haine sport printre oameni eleganti. Daca mergi la vreun eveniment despre care nu ai detalii legate de codul vestimentar, incearca sa porti o tinuta casual sau chiar smart casual. De exemplu, alege o pereche de pantaloni chinos si o camasa simpla, precum si o pereche de pantofi negri. Nu ai cum sa dai gres.  

De asemenea, nu alege o tinuta casual daca partenera ta este imbracata intr-o tinuta eleganta. Nu doar ca veti fi o aparitie ciudata, indiferent de evenimentul la care participati impreuna, dar este un semn de respect pentru celalalt sa fiti pe aceeasi lungime de unda. In general, incearca sa te adaptezi locului si contextului in care mergi.

3.3. Idei de tinute casual pentru barbati potrivite atat in sezonul primavara-vara, cat si in sezonul toamna-iarna

Gasesti mai jos cateva idei de tinute casual pe care sa le poti adapta rapid cu hainele pe care le ai deja in dulap. De altfel, despre acest lucru ar trebui sa fie stilul casual: sa poti crea o tinuta remarcabila din elemente simple si la indemana oricui. Felul in care o faci tine de stil si bun gust.

Iata 3 idei de tinute casual pentru barbati pentru a te inspira:

Jeansi si tricou. Combinatie clasica pentru o tinuta casual, aceste doua elemente se potrivesc perfect unei zile in care vrei sa te simti bine, dar si sa poti rezolva lucrurile pe care le ai de facut atat la birou, cat si acasa.

 

  • Camasa si pantaloni scurti. Pentru zilele calduroase de vara poti alege o camasa cu maneca scurta (sau sa rulezi manecile lungi) si o pereche de pantaloni scurti din bumbac. Te vei bucura de un look deosebit, fara sa faci rabat de la bun gust.

  • Pantaloni chinos si pulover. Combinatia dintre o pereche de pantaloni din bumbac si un pulover iti va da un aer deosebit si va intoarce toate privirile catre tine.

Dincolo de reguli sau recomandari, este foarte important sa ai curiozitatea si flexibilitatea de a incerca diverse elemente vestimentare. Tinutele casual se remarca prin simplitatea si functionalitatea lor, dar sunt completate de atitudinea si stilul tau personal. Tocmai de aceea, stilul casual este cel mai bun prilej pentru a iti pune creativitatea la lucru si de a alege cele mai inspirate tinute.

Sursa foto: Adona.ro, Shutterstock.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.